Sport

Hiába a harmadik negyedes fellángolás, vereséggel kezdte a szezont a Szegedi VE

Hiába a harmadik negyedes fellángolás, vereséggel kezdte a szezont a Szegedi VE

2023. szeptember 13., szerda
Hiába a harmadik negyedes fellángolás, vereséggel kezdte a szezont a Szegedi VE

A mérkőzés elejétől élesebb volt a vendég gárda, az első találatot is ők szerezték a második percben, méghozzá a csapatkapitány Jansik Dávid volt eredményes. Az első negyed felénél járva növelték a vendégek az előnyüket, majd másodpercekkel később tovább folytatódott a szegedi mélyrepülés: Kovács Gergő növelte tovább a szolnoki előnyt egy átlövéssel.

Borzalmas kezdés hazai oldalon.

Danka Benedek már az ötödik védését mutatta be az első negyed végéhez közeledve. Nélküle az SZVE még nagyobb bajban találta volna magát. A szegediek játékából teljesen hiányzott az átütőerő, és a taktikai elgondolás sem feküdt.

A második negyed már sokkal jobban kezdődött: az első percben Szilágyi Kristóf bombázott a rövid felsőbe 4 méterről. 1-3!

Azonban egyből gól formájában érkezett a válasz Pásztor Mátyás révén, visszaállt a szolnoki előny, majd nem sokkal később tovább is növelték azt, ismét beköszönt Pásztor.

Egy szépen megkomponált támadás, türelmesen körbejáratott labda után szépített ugyan a Szegedi VE Kürti Dominik révén, de két és fél perccel a félidő előtt azonban visszaállt a négy gólos differencia. Sőt, tovább romlott a szegediek helyzete, egy gyönyörű jobbkezes átlövés akadt be, amivel 2-7-re módosult az állás.

Bóbis Botond találata jelentett még némi reménysugarat a félidő előtt, de ahogyan sokszor korábban, ez sem tartott sokáig, végül 5 gólos különbséggel mehettek a csapatok pihenőre.

Félidőben Szegedi VE - Szolnok 3-8.

A második félidő vendég találattal folytatódott, ezzel beállítva az eddigi legnagyobb különbséget. A harmadik negyed felénél járva Nagy Márton zárkóztatta feljebb a hazaiakat, miközben továbbra is remek formában védett Danka Benedek, annak ellenére, hogy már kilenc kapott gólnál járt az SZVE, ez sokat elárul.

Olyan történt, ami eddig még nem a találkozón: két egymást követő szegedi gól. 5-9!

A negyed utolsó percéig tartott ki Danka Benedek és a kapufa közös remeklése, megszületett végül a tizedik vendég gól.

2-2-vel zárult az utolsó előtti játékrész. A találkozó fő pozitívumának ez a negyed emelhető ki.

A második Szilágyi találat öt perccel a találkozó vége előtt adhatott némi reményt, azonban megrázta magát a Szolnok és azonnal válaszolt, majd egy perccel később egy hétméterest értékesítettek a vendégek, hirtelen 6-12 állt az eredményjelzőn. Négy perccel a lefújás előtt már csak szépségtapaszt jelentett a hetedik hazai találat, amit követett a nyolcadik is.

Mielőtt túl szoros lehetett volna az összecsapás, gólt talált a Szolnok, majd még kétszer túljártak Danka Benedek eszén: 8-15!

Azonban az utolsó szó Kürti Dominiké volt, aki beállította a 9-15-ös végeredményt. Vereséggel kezdett a Szegedi VE az E-ON OB I.-ben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.