Sport

Fura érzés volt a medence másik oldalán bemelegíteni - mondta Lakatos Soma, ex-szegedi játékos, miután a Vasas magabiztosan nyert Szegeden

Fura érzés volt a medence másik oldalán bemelegíteni - mondta Lakatos Soma, ex-szegedi játékos, miután a Vasas magabiztosan nyert Szegeden

2023. szeptember 28., csütörtök
Fura érzés volt a medence másik oldalán bemelegíteni - mondta Lakatos Soma, ex-szegedi játékos, miután a Vasas magabiztosan nyert Szegeden

A papírforma érvényesült, az olimpiai bajnokokkal medencébe ugró Vasas teljesítette feladatát. Az angyalföldiek remek szezonkezdetet tudhatnak maguk mögött, a Pécs és az UVSE elleni bajnoki győzelem mellett, a nemzetközi porondon is sikerekkel kezdtek. A spanyol Mateo, a német Ludwigsburgot és a BVSC-t is felülmúlták az Eurokupa selejtezőjében.

A Szeged szerzett vezetést a találkozón egy öt méteressel, azonban a vendégek nem teketóriáztak és gyorsan a javukra fordították az állást. Olyannyira, hogy félidőre 5-7 volt az állás. A hazaiak egy negyedet döntetlenre tudtak abszolválni.

Danka remeklése hiábavaló volt a szegedi kapuban, ez sem volt elegendő ahhoz, hogy a Tisza-partiak lépést tudjanak tartani a Vasassal. 10-5-re is elhúztak a vendégek, ezt az előny tudták tartani, sőt később még növelni is.

A végeredmény: SZVE-Vasas 8-17

Kiss Csaba vezetőedző még korábban azt nyilatkozta, hogy tudja, hogy milyen nehéz játékosainak, hogy folyamatosan olyan csapatok ellen kell játszani, akik papíron erősebbek. A 6-7. fordulót emelte ki lehetséges fordulópontnak, amikor is eljuthatnak egy olyan szintre, ami elég a győzelemhez. Akkor már "tényleg éles meccsek jönnek", már van valós esély a pontszerzésre - fogalmazott korábban.

Emocionális meccs volt, Soma visszatérése miatt is. Gratulálok a Vasasnak, amely csapatként is nagyon jól működik, nem vagyok mérges a csapatomra, mert ameddig bírtuk szuflával, mentünk utána. Négygólos hátrányban kihagytunk egy emberelőnyt, utána egy picit megreccsentünk, utána nem tudtunk úgy koncentrálni, mint előtte. Sokat hibáztunk, de a második félidőben fizikálisan felőrölt bennünket a Vasas. Ebből a meccsből is rengeteget tanultunk, nagyon elfáradtunk, remélem, a Honvéd elleni meccsre tudunk regenerálódni

nyilatkozta Kiss Csaba a találkozó után.

Az első két negyedben nem jól játszottunk támadásban, a harmadik negyedtől viszont jól működött a játékunk. Gratulálok a Szegednek, mert jól játszott az első félidőben, ez a fiatal csapat jól teszi a dolgát! Decemberig szerda-szombat ritmusban játszunk, koncentrálnunk kell a folytatásban is, de jól dolgoznak a srácok. 

értékelt Szlobodan Nikics, a Vasas vezetőedzője.

Fura érzés volt a medence másik oldalán bemelegíteni. Összességében örülök, hogy sikerült nyernünk, hiszen az Eurokupa után sosem egyszerű visszatérni a bajnokságba. A kezdésünk álmos volt, de minden ilyen nagy arányú győzelemre szükségünk van

mondta a mérkőzést követően Lakatos Soma, ex-szegedi játékos.

Zue.hu Szegedi VE–A-Híd Vasas Plaket 8–17 (3–5, 2–2, 1–5, 2–5)
E. ON férfi vízilabda OB I., 3. forduló. Szeged, Tiszavirág sportuszoda, vezette: Kevi, Csanádi.
Zue.hu Szegedi VE: Danka – Bóbis 1, Klár, Kürti, Leinweber 3, Sziládi 2, Horváth V. Csere: Pörge, Tóth Gy. 2, Nagy M., Horváth Zs. Vezetőedző: Kiss Csaba.
Vasas: Lévai – Rasovics 1, Dedovics 1, Dala 1, Burián 3, Bátori 2, Batizi 1. Csere: Konarik 3, Bedő 2, Lakatos 1, Sélley-Rauscher 2, Randjelovics. Vezetőedző: Szlobodan Nikics. 
Gól – emberelőnyből: 7/2, ill. 5/3. 
Ötméteres: 3/2, ill. 2/2.
Kipontozódott: Kürti (31.), ill. Lakatos (24.), Dala (30.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.