Sport

Ahogy illik: kötelező hazai győzelemmel kezdte a szezont a Pick Szeged

Ahogy illik: kötelező hazai győzelemmel kezdte a szezont a Pick Szeged

2023. szeptember 1., péntek
Ahogy illik: kötelező hazai győzelemmel kezdte a szezont a Pick Szeged

Ahogy azt a mérkőzés előtt is írtuk, nem könnyű, de a kötelező győzelmek közé sorolt meccs várt az idei szezon első bajnokiján az OTP Bank-Pick Szegedre a Gyöngyös ellen. A kékek kerete nem volt teljes a szezonnyitón, Bodó Richárd kisebb betegség miatt csak a lelátón szurkolhatott társaknak.

A szezon első szegedi gólját a csapatkapitány, Bánhidi Bence szerezte a 34. másodperceben. A gyors gólt csak nehézkesen követte a többi, de még így is biztos volt a Pick vezetése. A Gyöngyös szívósan küzdött, Aleksander Tomic remekül védett, ami kissé elbizonytalanította a hazaikat, ahol Luka Stjepancic volt elemében, negyedóra elteltével már a negyedik gólját lőtte. Ha nem is hibátlan játékkal, de a Szeged komolyabb megerőltetés nélkül őrizte előnyét. (I. félidő: 17-13)

oki Bánhidi Bence szerezte a bajnoki szezon első gólját

A második játékrészben felváltva estek a gólok, így a különbség sokáig nem változott. A szegediek igyekeztek gyorsítani a játékot, de igen sok hibával tették ezt. A hajrá nyitányán a gyöngyösiek rövidzárlatát gólokkal „büntette” a Pick, nyílt az olló, már nyolccal vezettek. Ehhez kellett Emil Imsgard teljesítménye is, a norvég kapus remekül védett ebben a periódusban. A végén esély volt arra, hogy tíz góllal nyerjen a Szeged, ez azonban egy híján elmaradt. (Vége: 37-28)

OTP Bank-Pick Szeged–HE-DO B.Braun Gyöngyös 37–28(17–12)

K&H férfi kézilabda liga, 1. forduló. Szeged, PICKAréna, 1526 néző. Vezette: Hargitai, Markó.
OTP Bank - PICK Szeged:Mikler – Sostaric 8/7, Stepancic6, Bombac3, Bánhidi 1, Mackovsek 3, Frimmel 2.Csere:Imsgard(kapus), Gaber 2, Martins 3, Szita 2, Szilágyi 1, Garciandía 3, Kalaras 1, Jelinic 1, Rea 1/1.Vezetőedző:Kárpáti Krisztián.
HE-DO B. Braun Gyöngyös:Tomic– Lakosy 1, Schäffer 1/1, Hegedüs4, Bodor 4, Potisk4, Varsandán M. 3. Csere: Podoba (kapus), Gráf 2/1, Bura6, Schmid, Pietruszko 2, Jaros 1, Edwards.Vezetőedző:Bíró Balázs.
Hétméteres:10/8, ill. 3/2.
Kiállítás:6, ill. 6 perc.

A szegediek jövő hét szombaton a Ferencváros otthonában lépnek pályára a bajnokságban.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.