Sport

A szerb lapok igencsak elégedetlenek válogatottjuk teljesítményével

A szerb lapok igencsak elégedetlenek válogatottjuk teljesítményével

2023. szeptember 8., péntek
A szerb lapok igencsak elégedetlenek válogatottjuk teljesítményével

„Orbánnak köszönhetően első helyen a magyarok” –írjamagyar válogatott által 2:1-re megnyert Eb-selejtező következményéről a szerb köztelevízió portálja, amely itt nem a magyar miniszterelnökről, hanem Willi Orbánról beszél, aki szerbek elleni győztes gólunkat szerezte. A magyar labdarúgó-válogatott ezzel az idegenbeli győzelemmel megerősítette vezető helyét az Eb-selejtezők G csoportjában. A szerbek pedig továbbra is 7 ponttal állnak a második helyen. A mérkőzés médiavisszhangjáról azOrigoés aNemzeti Sportközölt összeállításokat, a Mandiner pedig összegyűjtötte őket.

„Varga Barnabás a 34., Willi Orbán pedig a 36. percben lőtt gólt, és a szerb védelem egyik esetben sem reagált, sem Vargát, sem Orbánt nem akadályozták meg a lövésben”  – folytatja a szerb közszolgálati média. A legnagyobb példányszámú szerb sportlap, a Szportszki zsurnal „Dibusz megnehezítette a sasok útját” címmel közölt tudósításában úgy fogalmaz, 

A magyarok győzelmével ért véget a csoport rangadója, így ők maguknak megkönnyítették, a „sasoknak” pedig megnehezítették a németországi tornára való kijutásukat. 

Szerbia megszerezte a vezetést, s úgy tűnt, jó úton jár, azonban a magyarok a 34. és a 36. percben levezényelt villámháborúval a javukra fordították a mérkőzést. Hiába játszott fölényben a vendéglátó válogatott a második félidőben, a kiváló Dibusz mindent védett, aminek köszönhetően aranyat érő három pontot szerzett a csapatának”. 

„Újabb pofon Szerbiának: Magyarország fordított és az első helyen várja a folytatást” – címmel közölt cikket a Nova nevű portál, amely szerint a szerb válogatott folytatta a gyenge szereplését a 2024-es Európa-bajnokság G-csoportjában (emlékeztetve, hogy a szerb válogatott legutóbbi, bolgárok ellen játszott meccsen az utolsó pillanatban mentett pontot), s a folytatásban alaposan meg kell izzadniuk, hogy kiharcolják a jövő évi tornán való szereplést.

Blic című napilap honlapján azt írja, hogy a magyarok két perc alatt megmutatták a „sasoknak” és Pikszinek, hogy Szerbia nincs olyan közel az Eb-hez. „Szerbia az Európa-bajnokság selejtezőjében egy nagyon fontos mérkőzést veszített el, méghozzá Belgrádban. 

Nem a magyar válogatott volt a mérkőzés esélyese, de Rossi kiválasztottjai jobbak voltak, és 2–1-re nyertek, méghozzá úgy, hogy két perc alatt fordítottak”

– írja a lap. A Blic szerint a csorbát Litvániában kell kiküszöbölnie a szerb csapatnak, mert ha nem rúgnak gólt, és Magyarország ellen ez történt (hiszen a szerbek egy öngóllal kerültek előnybe), akkor a támadásukban valami nem működik. A lap szerint a szerb válogatott a második félidőben sokkal jobban játszott mint az elsőben, de nem tudtak gólt szerezni, de ezen a szinten viszont már nem lehet csak 35-40 percet jól játszani, és az első félidőben látható volt, hogyan nem kell. 

A legnagyobb példányszámú szerb napilap, az Informer szerint két perc rövidzárlat miatt kaptak ki a szerbek. A gyorsan megszerzett vezetés miatt fél lábbal már a németországi Európa-bajnokságon volt a szerb válogatott, de győzelmi álmuk két perc alatt szertefoszlott – írja a lap, amely katasztrófának nevezi a mérkőzés eredményét, és kiemeli, hogy a válogatottnak győznie kell a litvánok ellen, hogyha életben szeretné tartani a reményeit, hogy kijusson az Eb-re.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.