Sport

"A legek" meccsét játszotta az OTP Bank-Pick Szeged az Aalborg ellen-videó a cikkben

"A legek" meccsét játszotta az OTP Bank-Pick Szeged az Aalborg ellen-videó a cikkben

2023. szeptember 30., szombat
"A legek" meccsét játszotta az OTP Bank-Pick Szeged az Aalborg ellen-videó a cikkben

Váratlanul simán nyert az OTB Bank-Pick Szeged a férfi kézilabda BL-ben az Aalborg ellen. A siker egyik kulcsembere Emil Kheri Imsgard volt, aki tizenhárom lövést fogott meg a kapujára érkező harmincnyolc kísérletből, ami 35 százalékos teljesítmény. A klasszisteljesítmény legszebb pillanataiból a készített videót a klub.

Mario Sostaric évek óta az egyik leggólerősebb játékosa a Kékeknek. A jobbszélső 10 kísérletből 9 gólt lőtt az Aalborgnak, amivel megerősítette a vezető helyét a BL sorozat góllövőlistájának élén, a szerdai teljesítményével a forduló válogatottjába is befért. Sostaric a második félidő közepén mérföldkőhöz ért, a 300. BL gólját szerezte.

Nem csak Sostaric volt, aki a „legek közé” került a fordulóba. Borut Mackovsek az első félidő 20. percében szerzett gólja az egész forduló legszebb találata volt.

Ha már legek, akkor emlékezzünk meg még egy „legről”. A klub saját nevelésű játékosa, a nyáron a NEKA-től visszahozott Szilágyi Benjamin első BL gólját szerezte a dánok ellen.

A Pick Szeged három meccset játszott az idei BL kiírásban, két vereség (PSG, Kiel) után nyert az Aalborg ellen. A csapat válogatottjai jelenleg a nemzeti csapattal készülnek, a jövő héten a bajnokságon lesz a fókusz, szerdán a Tatabánya, majd szombaton a Balatonfüred ellen lépnek pályára. A Bl-ben másfél hét múlva, október 12-én a Kolstad otthonában lépnek pályára.

(kiemelt kép: www.facebook.com/pickhandball)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.