Sport

Közel állt a bravúrhoz a Pick Szeged a PSG ellen

Közel állt a bravúrhoz a Pick Szeged a PSG ellen

2023. szeptember 14., csütörtök
Közel állt a bravúrhoz a Pick Szeged a PSG ellen

A hazaiak keretéből Carlos Molina és Szymon Dzialakiewicz maradt ki, a vendégeknél Yoann Gibelin, Elohim Prandi és Léo Plantin nem játszott. A szezon első BL-meccse és a rangos ellenfél ellenére nagy meglepetésre közelítőleg sem volt telt ház a Pick Arénában, a lelátó harmadik szintje eleve le volt zárva, és lejjebb is akadtak üres helyek. Ennek ellenére remek hangulat fogadta a pályára vonuló csapatokat, a vendégek közül külön megtapsolta a közönség a tavaly még a Pick színeiben játszó Kent Robin Tönnesent, a magyar válogatott Máthé Dominikot és a szezon végén visszavonuló Nikola Karabaticot.

Bár a hangulatra nem lehetett panasz, a lelátón közel sem volt telt ház

Két kihagyott szegedi helyzet és két párizsi gól után Luka Stepancic szerezte a szezon első szegedi BL gólját. A párizsiak védekezésben megnyitották a falukat, ami érezhetően nem ízlett a Szegednek, ugyanakkor a meccs első szakaszában a kékek jó százalékkal használták ki ellenfelük hibáit. A vezetést ugyan nem tudták átvenni, de ragadtak a PSG-re. Ez a forgatókönyv a 10. perc környékén változott, Bánhidi Bence kétperces kiállítását kihasználva 2-3 gólosra növelték az előnyüket a vendégek. Annak ellenére is tartani tudták ezt a különbséget, hogy a kapuban Mikler Roland hozott néhány bravúrt. De ez a túloldalon igaz volt Andreas Palicka esetében is. (15. perc: 6-9)

Kárpáti Krisztián röviddel a félidő fele után időt kért, de komoly változást nem ért el ezzel. A PSG kényelmes tempóban játszva őrizte a vezetést, a szegediek viszont egyre többet hibáztak, elsősorban támadásban. Amikor viszont elöl összeállt a játék, pontosan és gyorsan tudtak játszani a kékek, akkor hátul hibáztak. A félidő utolsó perceiben valamelyest összeszedettebb lett a szegediek játéka, amivel ötről háromra csökkentették a hátrányukat. (I. félidő: 13-16)

Kent Robin Tönnesen gólokkal tért vissza Szegedre, igaz ennek most a szegedi szurkolók nem örültek (Fotó: EHFCL.com)

Összeszedettebben kezdte a második félidőt a Szeged, sokkal jobb ritmusban kézilabdáztak ellenfelüknél. Jól szállt be a játékba Emil Kheri Imsgard, két szép védése is kellett ahhoz, hogy egyetlen gólra jöjjön vissza Pick. Az egyenlítés azonban benne maradt a csapatban. Luka Stepancic a kapufát találta el, fordult a PSG és lőtt egy gólt, majd egy újabb szegedi hiba után még egyet, így a 40. percben Kárpáti Krisztián ki is kérte második idejét. Bár a vendégek előnye nem nőtt, de csakúgy mint az első játékrészhez hasonlóan a párizsiak könnyen tartották a különbséget 2-3 gólon. (45. perc: 21-24)

https://twitter.com/ehfcl/status/1702384796641452543

Ahhoz, hogy a különbség nőni tudjon, a játékvezetők is hozzátették a magukát. A két svájci bíró előbb gyors egymásután kiküldött két szegedit, majd ezt megfejelte azzal, hogy egy egyértelmű hazaadás után a PSG-nek adta a labdát, amiből gyors gólt tudtak dobni a vendégek.A hajrában a Szeged mindent megpróbált, hogy közelebb lerüljön ellenfeléhez és ez eredményre vezetett. A vége előtt 5 perccel Mikler Roland védése után gyors egymásutánban kétszer is betaláltak a kékek, így három és fél perccel a vége előtt időt kellett kérnie a PSG-nek. A vége előtt egy támadáson belül egy újabb Mikler-bravúr és egy vendég hiba után Dean Bombac egyetlen gólra csökkentette a különbséget. Újabb gyors gólváltás után az utolsó perc PSG támadással kezdődött, amiből David Romeu Balaguer a kapuba talált, és az idő már rövid volt ahhoz, hogy erre válaszoljon a Pick. (Vége:29-31)

Bodó Richárd értékelte a találkozót:

OTP Bank-Pick Szeged–Paris Saint-Germain (francia) 29–31 (13–16)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 1. forduló. Szeged, Pick Aréna, 4687 néző. Vezeti: Brunner, Salah (svájciak).
OTP Bank-Pick Szeged: Mikler – Sostaric 9/6, Stepancic 3, Bombac 6, Bánhidi 2, Bodó 1, Frimmel. Csere: Imsgard (kapus), Mackovsek, Garciandía 1, Gaber 1, Martins 3, Kalaras, Szita 1, Jelinic 2. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
PSG: Green – Solé 3, Tönnesen 5, L. Karabatic 1, Grébille 3, N. Karabatic 2, Steins 2. Csere: Palicka (kapus), Keita 2, Syprzak 6/5, Holm, Máthé 4, Peleka, Balaguer 2, Ntanzi 1. Vezetőedző: Raúl González.
Hétméteres: 7/6, ill. 6/5.
Kiállítás: 12, ill. 8 perc.

A szegediek legközelebb jövő csütörtökön a Kiel otthonában lépnek pályára a Bajnok Ligájában, de előtte még vasárnap hazai pályán a Komló ellen játszanak egy bajnoki mérkőzést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.