Sport

Szeged-Csanád GA: korábbi válogatott játékos érkezett

Szeged-Csanád GA: korábbi válogatott játékos érkezett

2023. augusztus 17., csütörtök
Szeged-Csanád GA: korábbi válogatott játékos érkezett

A komoly NB I-es tapasztalattal bíró, a válogatott korábbi középpályása az idei szezontól a Tisza-parti csapatot erősíti majd.

Márkvárt Dávid 1994. szeptember 20-án született Szekszárdon. 2009-ben a Pécsi MFC-hez igazolt, ahol 19 évesen már meghatározó játékosává vált az NB I-es felnőtt csapatnak. A Pécs kizárását követően a Puskás Akadémiához szerződött, ahol 2018-ban tagja volt a Magyar Kupa-ezüstöt szerző együttesnek. 2017. június 5-én az Oroszország elleni barátságos mérkőzésen debütált a magyar válogatottban. Még ugyanabban az évben a Svájc elleni vb-selejtezőn és a Costa Rica elleni felkészülési meccsen is magára ölthette a címeres mezt. 2018-ban Diósgyőrbe igazolt, ahol csapatkapitányaként a szurkolók egyik nagy kedvence volt. 2021-ben a Vasas szerződtette, aktív részese volt az angyalföldiek NB II-es bajnokcsapatnak. A 28 esztendős középpályással az előző szezon végén szerződést bontott a Vasas, így szabadon igazolható játékosként érkezett csapatunkhoz. Márkvárt Dávid eddigi karrierje során 224 NB I-es mérkőzésen lépett pályára és 3 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban - olvasható a klub bejegyzésében.

Az elmúlt időszak nem volt túl könnyű számomra, szeretném megköszönni a feleségemnek és a családomnak a támogatást, illetve a III. Kerület csapatának, hogy edzéslehetőséget biztosított, valamint Harmati Tamásnak, Czvitkovics Péternek és Máthé Botondnak, hogy segítették a felkészülésemet. Nagy tervekkel és ambíciókkal érkeztem Szegedre. Komoly céljaim vannak nekem is, csakúgy, mint a klubnak. Szeretnék tevékeny részese lenni annak, hogy elérjük a kitűzött célokat. Nyilván nagyon nehéz lesz, de úgy gondolom, hogy a keret alkalmas arra, hogy elérjük. Szerencsére sok játékost ismerek a csapatból, van olyan, aki már kétszer is a csapattársam volt, így biztosan nem lesz gond a beilleszkedéssel. A kezdetektől fogva nagyon befogadó a társaság, szerintem jó csapatot alkotunk majd együtt

nyilatkozta a friss igazolás, Márkvárt Dávid.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.