Sport

Pick Szeged: győzelem az első nyári edzőmeccsen

Pick Szeged: győzelem az első nyári edzőmeccsen

2023. augusztus 11., péntek
Pick Szeged: győzelem az első nyári edzőmeccsen

Tíz esztendő után új vezetőedzővel vág neki a szezonnak a Szeged kézilabdacsapata. Immár Kárpáti Krisztián vezeti a kékeket a távozó Juan Carlos Pastor helyett.

A keret nem volt teljes, Bánhidi Bence és Szymon Dzialakiewicz is kihagyta a felkészülési időszak első edzőmeccsét lázas betegség miatt. Carlos Molina melegíteni melegített a társakkal, de játszani nem tudott, még a tavasz során elszenvedett kézsérülése miatt.

Az OTP Bank-Pick Szeged első gólját Luka Stepancic szerezte. 5-3-as állásnál vezetett először több mint egy góllal a Tisza-parti együttes. Huszonöt perc játékot követően már 16–8 volt az állás, a szünetre pedig Garciandía triplájának is köszönhetően 21–9-es eredménnyel mehettek a csapatok.

A második játékrészre előkerültek a hibák. A tíznapos edzőtábor minden fáradtsága megmutatkozott, egyre több hibát vétettek támadásban és védekezésben is a szegedi kézilabdázók. A legnagyobb, tizenhárom gólos különbséget megfelezte a Velenje.A végeredmény 34-27.

A mérkőzést követően a csapat buszra szállt és hazautazott Szegedre, hétfőn már a Pick Arénéban folytatják a munkát. Jövő szombaton 19.15-től Franciaországban a Chambéry ellen pedig újabb edzőmeccs következik az EuroTournoi-on.

OTP Bank-Pick Szeged–Gorenje Velenje 34–27 (21–9)
Férfi kézilabda, felkészülési mérkőzés. Rogla, 100 néző.
OTP Bank-Pick Szeged:Mikler – Sostaric 2, Stepancic 3, Gaber 2, Mackovsek 3, Frimmel 5/1, Bombac.Csere:Imsgard, Nagy M. (kapusok), Szilágyi 4, Kalaras 3, Garciandía 4, Martins 3, Bodó 1, Jelinic 2, Szita 2.Vezetőedző:Kárpáti Kriszitán.
Gorenje Velenje:Taletovic – Haseljic, M. Mlivic 3, Sokolic 3/2, Drobez 4, Jovicic 4, Sisko 3.Csere:Skok (kapus), T. Mlivic 4, Pajt 1, Predovics, Pipp 1, Verdinek 4.Vezetőedző:Zoran Jovicic.
Hétméteres:2/1, ill. 3/2.
Kiállítás:4, ill. 4 perc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.