Sport

Oda a veretlenség, 123 nap után talált legyőzőre a Szeged-Csanád GA

Oda a veretlenség, 123 nap után talált legyőzőre a Szeged-Csanád GA

2023. augusztus 28., hétfő
Oda a veretlenség, 123 nap után talált legyőzőre a Szeged-Csanád GA

A találkozó előtt szükség volt már némi fejtörésre Alekszandar Sztevanovicsnak, hiszen sérülés miatt nélkülöznie kellett Papp Áron, Daru Bence és Könczey Márk játékát is.

A szegedi csapat igyekezett kezdeményezni a mérkőzés elején, azonban az első komoly helyzet a vendégek előtt adódott: Nagy Zoárd távoli kísérlete vágódott le a keresztlécről.

Több mint fél óra elteltével egy ígéretes Prosser szóló következett, a kontratámadást végig vezette az ellenfél kapujáig, azonban azt nem sikerült eltalálni.

A második játékrész is hazai helyzettel indult: Gera Norbert bal lábas lövése nem volt elég pontos, pár centit tévesztett, így maradt a gólnélküli állás.

Azonban nem sokáig, mert erre a helyzetre egy percre rá következett a vendég találat.

Farkas Aurél visszagurított labdáját Tamás Nándor eresztette el, a lövés megpattant, védhetetlenül vágódott a szegedi hálóba. 0-1!

Egész meccsen jellemző volt a szegedi játékra, hogy a hajtás és akarat megvan, azonban a pontosság, az átütő erő hiányzik.

A 77. percben dőlt el minden: egy érkező beadás megcsúszott egy szegedi fejen, Gazdag Vajk jókor volt jó helyen, majd egy pazar jobbos tekeréssel kilőtte a bal felsőt. 0-2!

Ezzel a vereséggel a 6. helyre csúszott vissza a Tisza-Parti alakulat, 6 meccs után 11 ponttal állnak a tabellán. A harmadik helyen álló Kozármisleny vendégeként van lehetőségre a javításra legközelebb.

Elképzelés nélkül játszottunk, a mai hozzáállásunk szinten aluli és elfogadhatatlan volt számomra, ezért igazán csalódott vagyok. A Csákvár azért jött, hogy lassítsa, tördelje a játékot, és ezt jól csinálta. Az ilyen mérkőzéseken nehezen találjuk a ritmust. Úgy gondolom, hogy ezt a mérkőzést nem az ellenfél nyerte meg, hanem én és a csapatom veszítettük el. Előre kell tekintenünk, megtalálnunk a mai teljesítményünk okait és kijavítani a hibákat.

nyilatkozta Alekszandar Sztevanovics, a Szeged-Csanád GA vezetőedzője.

Merkantil Bank Liga, 6. forduló
Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Aqvital FC Csákvár 0–2 (0-0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 1316 néző. Vezette: Antal Péter (Albert István, Dobos Dávid)
Szeged-Csanád GA:Molnár-Farkas – Gera, Szilágyi, Nagy Zs., Tóth B. – Bíró B., Haris (Magyar Zs., 68.), Palincsár (Nyári, 56.) – Prosser (Márkvárt, 68.), Borvető (Kővári, 78.), Gajdos (Óvári, 56.).Vezetőedző:Alekszandar Sztevanovics.
Csákvár:Pécsi – Murka, Babós L., Karacs D., László N. – Farkas A., Mészáros D., Major M. (Gazdag, 58.) –Tamás N. (Szakály D., 90.), Nagy Z. (Simon A., 90.), Fejős (Baracskai, 74.).Vezetőedző:Tóth Balázs
Gól:Tamás (50.), Gazdag (77.).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.