Sport

Nem jött össze a döntős szereplés Márton Anitának

Nem jött össze a döntős szereplés Márton Anitának

2023. augusztus 26., szombat
Nem jött össze a döntős szereplés Márton Anitának

A szegedi olimpiai bronzérmes, fedettpályás világbajnok atléta egy 16.69 méteres eredménnyel kezdett karrierje hetedik világbajnokságán, így távol állt a döntős szereplésétől.

Ahhoz hogy biztosan bejusson a súlylökés esti döntőjébe, 70 centivel kellett volna meghaladnia idei legjobbját Márton Anitának.

Másodjára majdnem egy métert javított, de a 17.67 méter is messze volt még a legjobb tizenkettőtől. Harmadjára is sikerült a javítás, bár nem ekkora mértékben: 17.85-ig repítette a szert. Ez azt jelentette, hogy továbbra sem volt elég a döntőhöz a teljesítmény a döntőhöz. 20. helyen zárt a selejtezőkben az összesítésben.

Sajnálom, hogy nem volt még három lökés, az edzéseken löktem 18 méter fölött, ez ma sajnos nem jött ki. Nagyszerű volt ilyen közönség előtt versenyezni. Az elmúlt napokban is rengeteg üzenetet kaptam, hogy csak miattam jönnek ki a stadionba ma. Ebben a szezonban van még két versenyem, utána lesz egy kis pihenőm, majd tiszta fejjel hozom meg a döntést. Egy ideje fontolgatom a döntést, hiszen 23 éves pályafutás van mögöttem. A riói dobogós versenytársaim már évek óta nincsenek a mezőnyben, számomra is eljött az idő, hogy picit másfele tekintsek. A kislányom megszületése után úgy gondoltam, nekem minden nap ajándék, amit az atlétikában tölthettem. Annak is örülök, hogy sérülésmentes karriert tudhatok magam mögött. Az atlétika az életem része, nem szeretnék tőle elszakadni, lehet egy pici időre eltűnök, hiszen tervezzük a családbővítést és szeretnék kikapcsolódni, de itt leszek a jövőben is, szeretnék az atlétika része lenni a jövőben is

nyilatkozta Márton Anita.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.