Sport

NB III: hétvégén pályán a vármegyei csapatok

NB III: hétvégén pályán a vármegyei csapatok

2023. augusztus 12., szombat
NB III: hétvégén pályán a vármegyei csapatok

Szeged-Csanád GA II. a Vasas II.-től itthon és a HFC-től idegenben szenvedett 1-0-s vereséget, és áll jelenleg nulla ponttal a bajnokság tabelláján két fordulót követően. A Mol Magyar Kupában fiókcsapatként nem voltak érdekeltek. A javításra lehetőség vasárnap 11 órakor lesz, amikor is a Szent Gellért fórumon fogadják a Ceglédet.

A ceglédiek mindössze egy ponttal vettek jobb rajtot szegedi ellenfelüknél. Egy 2-2-s ESMTK elleni idegenbeli döntetlent egy hazai 1-0-s Békéscsaba elleni vereség követett.

Rendkívül bizakodó vagyok a hétvégi mérkőzést illetően, ugyanis nagyon pozitív a légkör az öltözőben. A srácok nagyon várják már a Cegléd elleni összecsapást. Bízom benne, hogy a legjobbunkat nyújtva vasárnap elkezdjük gyűjtögetni a pontokat

nyilatkozta a szegediek vezetőedzője, Andorka Péter.

A hódmezővásárhelyi csapat a csoport egyik esélyese, a Békéscsaba ellen kapott ki 3-1-re idegenben az első fordulóban.

Az előző körben játszották a vármegyei rangadót, melyet a HFC 1-0-ra behúzott a szegedi fiókcsapat ellen.

A Mol Magyar Kupában azonban meglepő módon kiestek a Pest vármegyei I. osztályú Pilis vendégeként a 2-1-s vereséget követően.

Holnap 17.30-tól Körösladányban játszanak a vásárhelyiek, ahol megmutathatják, hogy a kupakiesés csak egy apróbb kisiklás volt. A körösladányi csapat Tiszaszigeten vette sikerrel a MOL Magyar Kupa első körét, míg az NB III.-ban otthon 3–1-es győzelemmel nyitott a Szolnokkal szemben, a Vasas II.-nél pedig ikszeltek (1–1).

Egy pillanatra sem szabad könnyelművé válni, mert azt a futball rögtön megbünteti. Ezt megtapasztaltuk, a héten pedig gyorsan próbáltunk rendet tenni minden fronton. Olyan problémák jelentkeztek, amelyeket csírájában el kell fojtani. Nehéz meccsre számítok Körösladányban, az előző idényben a Keleti csoportban ott voltak a dobogó közelében. Párharcban erős, jól játszó csapat, magas színvonalú mérkőzésen maximum feletti teljesítményre lesz szükségünk

hangsúlyozta Antal Krisztián, a vásárhelyiek trénere.

Antal Krisztián hozzátette, hogy a napokban sokat foglalkoztak a játékosok mentalitásával, és mindenkitől azt kérte, hogy bizonyítsák be, hogy mindenkinél jobbak. Az előző idény második helyével raktak egy mércét, amelyhez még erősebben kell viszonyulni és felnőni a feladathoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.