Sport

Kiélezett, ötszettes küzdelem, de magyar vereség Szegeden

Kiélezett, ötszettes küzdelem, de magyar vereség Szegeden

2023. augusztus 10., csütörtök
Kiélezett, ötszettes küzdelem, de magyar vereség Szegeden

Vastaps volt a magyar lányok jutalma az eredmény ellenére is.

A helyosztón, amit az ázsiai válogatott ellen vívtak, nehezen indult a magyar válogatott számára. Miután hétfőn Bulgáriától kikapott a csapat, eldőlt, hogy a 9-16. helyekért küzdhet a vb hátralévő szakaszában, a meccseit pedig továbbra is a Pick Arénában játssza.

A pontatlan kezdést mi sem mutatja jobban, mint hogy Kőnig Gábor, magyar szövetségi kapitány már a második idejét is kénytelen volt kikérni 1:7-es állásnál. Ezek után összekapta magát a magyar csapat, szépen zárkóztak ellenfelükhöz, azonban már túl kései volt az éledezés.

A második szettben egy egészen más magyar csapat volt a pályán, főképp a játszma második felében. 11:10-nél először vezettünk a meccsen, innen pedig nagyon sima játékkal meglett az egyenlítés, Nagy Sophie ászával az első szettlabdát kihasználta a magyar csapat.

Nem sikerült az eredményes második szettes játékot folytatni, hátrányba kerültek a lányok már az elején, Dél-Korea pedig ki is használta egy ásszal az első szettlabdáját.

A negyedik szettet abszolút irányították a magyar lányok, így ismét egy ötszettes csatát vívott Kőnig Gábor együttese.

Kiváló magyar kezdés volt az ötödik, mindent eldöntő játszmában, a közönség is vérszemet kapott, a Pick Aréna hangulata rendkívüli volt. Azonban 6:5-nél már az ázsiaiak vezettek, de sikerült egalizálni egy négy pontos hátrányt a magyar válogatottnak, 11:11-ről következett a végjáték. Egy meccslabdát hárítottak a magyar lányok, de a másodikat Dél-Korea már kihasználta: öldöklő csata után kapott ki a magyar csapat, amely így a 13. helyért folyathatja a vb-t.

A mai játéknapon a lányok ellenfele Puerto Rico válogatottja lesz.

Magyarország–Dél-Korea 2:3 (22:25, 25:16, 18:25, 25:17, 14:16)
Női U19-es röplabda-világbajnokság, helyosztó, a 9-16. helyért. Szeged, Pick Aréna.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.