Sport

Két inspiráló történet: amikor a szurkoló kisfiú a példaképe mellé kerül

Két inspiráló történet: amikor a szurkoló kisfiú a példaképe mellé kerül

2023. augusztus 2., szerda
Két inspiráló történet: amikor a szurkoló kisfiú a példaképe mellé kerül

A két történet négy főszereplője Gyurta Dániel, Kós Hubert úszók és Vámos Márton, Vigvári Vince vízilabdázók, akik a sportteljesítményük mellett, most egy egészen különleges és ritka dologgal lágyították meg a magyarok szívét.

Kós Hubert Magyarország friss világbajnok úszója. A 20 éves sportoló 200 méteres hátúszásban, új országos csúccsal nyert a fukuokai vizes világbajnokságon. A magyar delegáció egyetlen aranyérmeseként tért haza.

Hubertről előkerült egy 2013-as kép, amikor is a barcelonai Palauban a családja körében a vizes világbajnokságot tekintik meg. Örömében ugrált 10 évvel ezelőtt, hiszen Gyurta Dániel akkori harmadik vb-aranyát ünnepelte. Egy évtizeddel később pedig már mi ünnepeltük vadul, fukuokai győzelme után.

A másik történet szinte teljesen hasonló, csak éppen a vízilabda berkein belül esett meg ez a szenzáció.

Mint ismert a magyar férfi vízilabda-válogatott ötméteresekkel legyőzte Görögországot a fukuokai vizes vb fináléjában, így története során negyedszer lett világbajnok. A győztes keret tagja volt Vámos Márton és Vigvári Vince is.

Előkerült egy 2013-as Messenger képernyőfotó, amiben az szerepel, hogy az akkor még 10 éves Vince üzenetet küldött Vámos Mártonnak, hogy ő a példaképe, és sok sikert kíván neki. Hozzátette még, hogy ő szintén vízilabdázik.

Erre érkezett a biztató válasz Vámos részéről, miszerint ha keményen és becsületesen dolgozik, akkor biztosan meg lesz a munkájának a gyümölcse. Ez a gyümölcs be is érett, 2023-ban, egy tíz év elteltével együtt lettek világbajnokok.

Két tökéltes példát láthatunk, hogy mennyire kifizetődő az egészséges életmód, a sport támogatása. A lehetőségek ha nem lennének biztosítottak fiataljaink számára, akkor nem lehetnénk tanúi ilyen csodáknak. A sportlétesítmények fejlesztése, az infrastruktúra biztosítása nélkülözhetetlen ahhoz, hogy élsportolókat neveljünk ki.

A nemzetközi szinten jegyzett sportesemények lebonyolítása nélkül a fiatalok nem láthatnák testközelből példaképeiket, nem kapnának ekkora inspirációt és motivációt a kemény munkához ami rájuk vár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.