Sport

Kajak-kenu VB: újabb ezüst és olimpiai kvóták vasárnap

Kajak-kenu VB: újabb ezüst és olimpiai kvóták vasárnap

2023. augusztus 27., vasárnap
Kajak-kenu VB: újabb ezüst és olimpiai kvóták vasárnap

12 A döntőt rendeznek a vb-n vasárnap, tízben érdekelt magyar hajó.

Nádas Bence és Kopasz Bálint címvédőként szállt vízre a kajak kettesek 500 méteres fináléjában, második helyükkel pedig magabiztosan szerezték meg az utolsó, hatodik férfi kajakos kvótát.

Korisánszky Dávid és Fekete Ádám kenupárosaa táv második felében hatalmasat mentek, még arra is esélyük volt, hogy felállhassanak a dobogóra, de ettől végül két tizedmásodperccel elmaradtak. Ötödik helyükkel ugyanakkor csatlakoztak Adolf Balázshoz, és megszerezték a második és utolsó, harmadik férfi kenus kvótát is.

A Bragato Giada, Csorba Zsófia, Opavszky Réka, Nagy Bianka összeállítású kenu négyes és a Takács Kincső, Hajdu Jonatán vegyes kenu kettes éppen lemaradva a dobogóról negyedikként ért a célba 500 méteren, míg a Ferencváros kenusa, a kétszeres Eb-ezüstérmes Balla Virág ötödik lett a kenu egyesek mezőnyében.

Az egyetlen vasárnapi magyar B döntős, Lucz Anna megnyerte versenyét K-1 200 méteren, így összesítésben a tizedik helyen zárt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.