Sport

Érkezik a Mol Magyar Kupa: harcba szállnak a vármegyei csapatok

Érkezik a Mol Magyar Kupa: harcba szállnak a vármegyei csapatok

2023. augusztus 4., péntek
Érkezik a Mol Magyar Kupa: harcba szállnak a vármegyei csapatok

A legtöbb vármegyei csapat magasabb osztályban futballozó együttes ellen mérettetheti meg erejét, és próbálhatja meg kivívni a továbbjutást.

Három csapat is magasabb osztálybeli ellenféllel találkozik a sorozat első fordulójában – egyúttal ez azt is jelenti, ők hazai pályán próbálhatják meg kiharcolni a továbbjutást, amely egy mérkőzésen dől el. Döntetlen esetén kétszer tizenöt perces hosszabbítás, majd büntető rúgások következnek.

Szombaton 16:30-tól az M-Perfect Home Algyő az NB III-as Füzesgyarmat csapatát fogadják.

Bónusznak fogjuk fel a kupaszereplést, ellenfelünk két éve még az élmezőnyben volt a Keleti csoportban. Egy kemény alapozáson vannak túl a srácok, hazai pályán nem feltartott kézzel lépünk pályára, és mindent megteszünk a továbbjutásért

mondta el Fülöp Tibor, a csapat vezteőedzője.

Hasonlóan mondhatni szerencsétlenül járt a Tiszasziget is, aki ugyanebben az időpontban a Békés vármegyei NB III-as Körösladányt fogadja.

Körösladány elleni kupameccs mérvadó lehet azt illetően, hol is tart jelenleg az átalakult csapatunk

a szigetiek nyáron kinevezett új trénere, Bány Tamás nyilatkozta.

A korábbi Amatőr kupa-győztes SZVSE is egy harmadik ligában érdekelt csapatot, a Szolnokot fogadja szombaton 16.30-tól az SZVSE-stadionban.

A korábbi sikerekből táplálkozunk. Sajnos sok hiányzónk lesz eltiltások és sérülések miatt, de ettől függetlenül önbizalommal teli várjuk a meccset, és nincs veszíteni valónk. Ha sikerül megoldani, boldogok leszünk, ha nem, akkor tudunk a bajnokságra koncentrálni. Azt megígérhetem, nem feltartott kezekkel megyünk ki a pályára. Fiatal és rutinos játékosok egyvelege alkotja a Szolnokot, nem lesz könnyű dolgunk

Kelemen Balázs, a Vasutasok játékos-edzője mondta el.

Ami a Makó együttesét illetti, már jobban örülhettek a sorsolásnak (bár lefutott meccsek sosincsenek), nála alacsonyabban rangsorolt ellenfél ellen léphet pályára szombaton 16:30-tól. A Békés Vármegyei II. osztályban újonc Apostag látja vendégül Makót.

Egy alakulóban lévő csapat vagyunk, csak saját nevelésű, vagy Makó környékbeli játékosokkal állunk fel. A kupameccs mindig más ízt ad a játéknak, ezért veszélyes. A továbbjutásért utazunk, bár lesznek hiányzóink, de úgy érzem, meg tudják oldani a fiatalok a feladatot. Bízom a továbbjutásban, de biztos, hogy nem lesz könnyű

Botlik Róbert, makói tréner nyilatkozta.

Azonos osztálybeli riválishoz, a Kecskeméti LC-hez utazik szombaton az FK 1899 Szeged-SZEOL.

örténelmi meccsre készülünk, így a megfelelő izgalom bennünk van. Ötven-ötven százalék az esély, igyekeztünk feltérképezni az ellenfelünket. Ha magabiztosan kezdjük a meccset, akkor nem lehet gond, de nem lesz teljes a keretünk, mindezek mellett van esélyünk a továbbjutásra. Sok sikert kívánok a Csongrád-Csanád vármegyei csapatoknak!

az FK trénere, Dóra János mondta.

Az egyetlen vasárnapi érintett a Hódmezővásárhelyi FC, amely a Pest vármegyei Pilisi LK vendége lesz.

Mindig a következő mérkőzésre gondolunk, most sincs ez másképp. Szeretnénk minél tovább jutni a sorozatban, így természetesen a továbbjutás a célunk vasárnap

jelentette ki Szűcs Róbert, a HFC sportigazgatója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.