Sport

Drámai küzdelemben nyert a magyar U19-es válogatott Szegeden

Drámai küzdelemben nyert a magyar U19-es válogatott Szegeden

2023. augusztus 6., vasárnap
Drámai küzdelemben nyert a magyar U19-es válogatott Szegeden

Negyedik csoportmérkőzését is lejátszotta a magyar válogatott a leány U19-es világbajnokságon. Ezúttal Egyiptom volt a mieink ellenfele, s bár válogatottunk kétszettes hátrányba került, végül innen is fordítani tudott és megnyerte a mérkőzést a Pick Arénában rendezett mérkőzésen.

Kőnig Gábor: – Rengeteg hibával kezdtük a meccset, ez egész egyszerűen nem fér bele. Aztán a harmadik szettben jött a fordulat és Radnai Lili sérülése után hirtelen elkezdtünk küzdeni. Ekkor hitték el a lányok, hogy meg tudjuk nyerni a meccset. Holnap Argentína következik, nem lesz könnyű, de ha így védekezünk, ahogyan ma, a meccs második felében, akkor azt a meccset is meg lehet nyerni.

Magyarország – Egyiptom 3:2 (–20, –18, 23, 22, 13)
Szeged, 700 néző. V: Geukes (német), Akdemir (török).
MAGYARORSZÁG: Tóth S. 1, Jámbor 15, Radnai Luca 5, Erőss, Radnai Lili 6, Nagy S. 6. Csere: Baksa (liberó), Tarr 13, Botyánszki 11, Fekete F. 10, Vértes 2. Szövetségi edző: Kőnig Gábor.

A magyar válogatott a csoportkör vasárnapi zárásán az argentinok ellen a hatos második helyéért, és ezzel a kedvezőbb nyolcaddöntős ellenfélért lépnek pályára. A találkozó 18 órakor kezdőik a Pick Arénában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.