Sport

Bordányi vereséggel kezdte a vármegyei bajnokságot az FK

Bordányi vereséggel kezdte a vármegyei bajnokságot az FK

2023. augusztus 20., vasárnap
Bordányi vereséggel kezdte a vármegyei bajnokságot az FK

3-0-s vereséget szenvedett az FK 1899 Szeged a Bordány SK otthonában a vármegyei 1. osztály nyitó fordulójában.

A tapogatódzó első 10 perc végén egy védhetetlen szabadrúgásgóllal Velez Donát szerezte meg a mérkőzés első gólját, majd még mielőtt rendezte volna a sorait a vendég alakulat Baka Márk Máté duplázta meg a pirosak előnyét. Így 15 perc után magabiztos 2-0-s vezetést tudhatott magáénak a Bordány, főleg az FK még össze nem szokott védelmének hibái miatt.

Az első félidő felére ébredeztek a diszkoszvetősök is, de csak kisebb helyzetekig jutottak. Dóra János az FK edzője már 32. percben kettős cserére szánta el magát, mentve a menthetőt. A félidő végéig még mindkét oldalt pár helyzet volt, a csapatok az idény eleji forma ellenére szinte végig sportszerűen és hajtósan játszottak.

A második félidőre a vendégek összeszedettebben futottak ki. A félidőben beállt Hegyesi Péter két szabadrúgása is veszélyeztetett, de Grund Richárd a hazai kapus bravúrral hárított. Az FK nyomás nem érett góllá, a Bordány végig szervezetten és jól védekezett. A fáradó játékosokat Tihanyi Gábor, játékvezető által elrendelt ivószünet frissítette, de érezhető volt, hogy a még a forma nem az igazi, főleg a vendégek voltak fáradtabbak. A 80. percben dőlt el végérvényesen a mérkőzés, mikor egy a szegedi kapu előtti kavarodást követően Baka Márk Máté elé került a labda, aki közelről nem hibázott, és kialakította a 3-0-s végeredményt.

A meccs vége nem volt a legszebb, mikor is a csereként beállt Meszes Patrik nyújtott lábbal csúszott alá Csuka Tamásnak, kisebb dulakodás is lett a hazai kispadnál, de végül a vétkes megúszta egy sárgalappal.

A kilátogató nagyjából 50 hazai néző tehát örülhetett, az FK-t mindenhová is elkísérő fanatikusok pedig nem ilyen szezon kezdésről álmodtak. A hazaiak következő ellenfele a HFC II. lesz, míg az FK majd augusztus 30-án fogadja a kupameccse miatt halasztó Algyőt a Füge soron.

DBFUTBALL Bordány SK- FK 1899 SZEGED – SZEOL 3-0 (2-0)

Bordány: Grund- Arany (Sólya 72,)- Márki-Baka-Visnyei-Pióker (Dávid 57.)-Velez (Meszes 72.)-Perpauer-Kis-Krizs (Heipl 83.)-Kovács

FK 1899 Szeged-SZEOL: Kőrösi-Giba-Indre(Tóth G. 32.)-Mucsi-Molnár (Frankó 77.)-Fóris (Tóth Á. 77.)-Cs. Tóth- Magyar-Tóth A.- Sisák (Hegyesi 46.)- Szüts (Csuka 32.)

Gól: Velez (13.), Baka (15. és 80.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.