Sport

Világbajnoki döntőbe jutott a férfi vízilabda-válogatott

Világbajnoki döntőbe jutott a férfi vízilabda-válogatott

2023. július 27., csütörtök
Világbajnoki döntőbe jutott a férfi vízilabda-válogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott 12-11-re legyőzte a címvédő spanyol csapatot, ezzel bejutott a fukuokai vizes világbajnokság döntőjébe, egyúttal kvótát szerzett a jövő évi, párizsi olimpiára.

A meccs nagyobb részében a spanyolok voltak előnyben, de válogatottunk nem engedett nagyobb előnyt ellenfelének. A negyedik negyed derekánál még a spanyolok voltak előnbye, az utolsó percben viszont már döntetlen volt az állás. Az utolsó percben kontrát fújtak nálunk a bírók, a spanyolok emberelőnybe kerültek alig 36 másodperccel a vége előtt. Elhamarkodottan ellőtték a labdát, és maradt még egy támadásunk. Emberelőnyt nem kaptunk, deManherczmégis szabadon maradt kissé éles szögből az utolsó pillanatba ellőtte, és a különben remekül védő spanyol kapus hóna alatt becsúszott a labda a kapuba.12–11

A magyarok így 1998 óta őrzik veretlenségüket a spanyolokkal szemben nagy világversenyeken (olimpia, vb, Eb). Varga Zsolt együttese a szombati fináléban az olimpiai bajnok szerbeket búcsúztató görögökkel találkozik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.