Sport

Világbajnok a magyar férfi kardcsapat

Világbajnok a magyar férfi kardcsapat

2023. július 28., péntek
Világbajnok a magyar férfi kardcsapat

Magyarország nyerte meg a férfi kardcsapatok versenyét a milánói vívó-világbajnokságon: a minink 45:42-re legyőzték a címvédő Dél-Koreát a péntek esti döntőben. A sorozatban négyszer világbajnok dél-koreaiak a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású magyar csapat rendkívüli vívással nyert világbajnoki címet.

Elsőként,Szatmári Andráslépett pástra és ugyan remekül kezdett, 4:1-re vezetett, de Oh Szang Uk fordított (4:5). Szilágyi Áron nehezen indult, de 5:7-ről fordított Ku Bon Gil ellen, 10:9-es vezetésnél adta át a pástotGémesi Csanádnak, aki egy tussal növelte a különbséget Kim Dzsun Ho ellen(15:13).

Szatmárinagyon jól vívott Ku ellen (20:16),Gémesiviszont nem érezte a ritmus Ohval szemben, a dél-koreai 9:3-ra megnyerte asszójukat(23:25).Szilágyi Kim ellen ugyan egyenlített is, de végül elveszítette az asszót 5:4-re(27:30).

GémesiKu ellen nagyon szoros, videózással tarkított asszót vívott, az asszót megnyerte, de maradt a kéttusos koreai vezetés (33:35). Kim három gyors kezdett Szatmári ellen, de a magyar kardozó nem adta fel, zsinórban hat tussal válaszolt, és előnnyel adta át a pástotSzilágyi Áronnak(40:39).

Háromszoros olimpiai bajnokunk minden rutinját bevetve a legjobb koreai, Oh ellen, védekezésből is adott tust, és megnyerte az asszót – egyúttal a mérkőzést(45:42).

Fotó: MTI/Illyés Tibor


Út a döntőg:
Elődöntő
Magyarország–Franciaország 45–36
Negyeddöntő
Magyarország–Japán 45–25
Nyolcaddöntő
Magyarország–Törökország 45–41
A 32 között
Magyarország–Mexikó 45–11

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.