Sport

Újabb magyar sportdiplomáciai siker: 2032-ig biztosan lesz Magyar Nagydíj a Hungaroringen

Újabb magyar sportdiplomáciai siker: 2032-ig biztosan lesz Magyar Nagydíj a Hungaroringen

2023. július 22., szombat
Újabb magyar sportdiplomáciai siker: 2032-ig biztosan lesz Magyar Nagydíj a Hungaroringen

A 2032-es idényig biztosan a Forma-1-es versenynaptár egyik helyszíne marad a Hungaroring, miután ötéves szerződéshosszabbítást írtak alá a 38. Magyar Nagydíj szombati napján, Mogyoródon.

Az eredetileg 2027-ig érvényes megállapodás meghosszabbításáról Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, valamint Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója és Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója számolt be sajtótájékoztatón.

Schmidt Ádám a bejelentéskor elmondta, a versenysorozat jogtulajdonosa a hosszabbítás feltételéül szabta, hogy a 2026-os viadalig elvégezzék a Hungaroring teljes megújítását.

"Terveink szerint év végére megszületik a munkákra vonatkozó közbeszerzési eljárás eredménye, majd a kormány támogató döntése után 2024 elején lép hatályba a szerződés és elkezdődhetnek az előkészületi munkálatok"

- mondta az államtitkár.

„Opcionálisan felmerült a hosszabb folytatás, de a felújítás miatt a jogtulajdonos kérése az volt, hogy most öt évre kössünk szerződést”

-válaszolta a SzegedMa kérdésre Schmidt Ádám.

Az államtitkár lapunknak azt is elmondta, hogy Gyulay Zsolttal, a Hungaroring vezérigazgatójával azon dolgoznak, hogy fejlesztések elkészülte után megváltozzon és megújuljon a versenypálya üzemeltetése, és az új épületegyüttes, a megújult hatalmas sportfelület rangos versenynek legyen helyszíne.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.