Sport

Pádár Nikolett ismét igazolta klasszisát

Pádár Nikolett ismét igazolta klasszisát

2023. július 10., hétfő
Pádár Nikolett ismét igazolta klasszisát

Három magyar úszó, köztük a szegedi Pádár Nikolett nyert aranyérmet a junior Európa-bajnokság utolsó versenynapján, vasárnap Belgrádban. A magyar szövetség beszámolója szerint a nőknél 400 méter gyorsonPádárNikolett (4:08.06 perc), 100 méter háton Komoróczy Lora Fanni (1:01.10), a férfiaknál 100 méter gyorson Magda Boldizsár (49.52 másodperc) győzött.

„Nagyon boldog vagyok! Az utóbbi időben erre készültem, erre a 400 gyorsra. Fejben az egész versenyen erre fókuszáltam, hogy jól sikerüljön. Hatalmas egyéni csúcsot úsztam, úgyhogy nagyon boldog vagyok! Nagyon örülök, hogy sikerült megfognom Merve Tuncelt. Úgy álltam oda, hogy ez az arany most az enyém lesz. Igazából csak szerettem volna vele menni végig, majd az utolsó százon éreztem, hogy elkaphatom – beindult a lábam és nyertem!”-nyilatkozta a szegedi úszó a verseny után.

A magyar küldöttség kilenc arany-, két ezüst- és két bronzéremmel zárta a korosztályos kontinensviadalt.

Pádár Nikolett ismét igazolta klasszisát és a magyar válogatott húzóembere volt,

a HAÁSZ SZUE úszója négy arany-, egy ezüstéremmel, valamint egy ötödik hellyelzárt.

Pádár Nikolett nyilatkozata a vasárnapi futam után 2 perc 13 másodperctől látható:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.