Sport

Mindenre elszánt csapatot ígér a szurkolóknak a Pick Szeged új vezetőedzője

Mindenre elszánt csapatot ígér a szurkolóknak a Pick Szeged új vezetőedzője

2023. július 29., szombat
Mindenre elszánt csapatot ígér a szurkolóknak a Pick Szeged új vezetőedzője

Három éve dolgozik Szegeden, a Pick Akadémián Kárpáti Krisztián, aki az utánpótlásban végzett sikeres munkája után egy évre a felnőtteknél is bizonyítási lehetőséget kap. Edzői pályafutása során félévig volt felnőtt NB I-es csapat edzője, most az NB I mellett a Bajnokok Ligájában is bizonyíthat. Bemutatjuk az OTP Bank-Pick Szeged új vezetőedzőjét.

Kárpáti Krisztián gyermekkora óta a kézilabda világában él. Édesapja, Kárpáti Miklós négyszer nyert magyar bajnoki címet és a Budapesti Honvéddal, 1982-ben a BL elődjét, a BEK-et is megnyerte. A 40 éves szakember Solymáron kezdte a pályafutását, majd a PLER és a Csömör csapatában játszott az élvonalban.

Sorozatos sérülések miatt fiatalon be kellett fejeznie az élsportot, de a kézilabda továbbra is főszerepet kapott az életében. Már 20 éves korában edzőként dolgozott, hat évig Solymáron, majd PLER-nél az U15-ös korosztálytól indulva, a ranglétrát végigjárva az NB I-es csapat kispadjáig vezetett az útja. Innen Balatonfüredre szerződött, ahol az utánpótlás igazgatója volt, és a junior csapat szakmai munkáját irányította. A klubedzőség mellett az utánpótlás válogatottaknál is dolgozott.

Három évvel ezelőtt érkezett Szegedre, a Pick Akadémia szakmai igazgatójaként és edzőjeként kezdte dolgozni. Feladata a klub utánpótlásának felépítése volt, amit utódja, Balda Ákos folytat. Az OTP Bank-Pick Szeged vezetőedzői posztját az előzetes tervek szerint egy évre veszi át, majd jövő nyáron Michael Apelgren érkezik a csapat élére.

Az új szegedi vezetőedző nős, két gyermekükkel, Benedekkel és Botonddal Deszken élnek.

„Szeretnénk, ha a szurkolók mellénk állnának és türelmesek lennének, hét új játékost kell beépíteni a csapatba az új stábnak. Sok fiatal csatlakozott hozzánk, ami plusz motivációt ad, ez átragad a rutinosabb játékosokra is. Ígérni tudom, hogy egy lesz egy mindenre elszánt csapatunk, azt is meg tudom ígérni, hogy rengeteget fogunk dolgozni azért, hogy megfeleljünk az elvárásoknak, és eredményeket érjünk el. Ebben kérjük a szurkolók támogatását”- a mondta lapunknak adott videóinterjúban Kárpáti Krisztián.

A célok mellett arról is beszélgettünk a Pick Szeged vezetőedzőjével, hogy milyen érzésekkel ül le a padra úgy, hogy egy évet kap és jövőre már új vezetőedző érkezik majd. A teljes interjút itt tudja megnézni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.