Sport

Két arany a cél a Pick Szegednél

Két arany a cél a Pick Szegednél

2023. július 25., kedd
Két arany a cél a Pick Szegednél

Három, felmérésekkel teli edzésen van túl az OTP Bank-Pick Szeged kézilabdacsapata. A kékek hétfőn kezdték meg a munkát az új vezetőedzővel, Kárpáti Krisztiánnal, aki a következő szezonban, Vladan Jordoviccsal közösen irányítja a csapatot. Az új szakmai stáb az idei év végén el is köszön a csapattól, mivel a svédMichael Apelgrenveszi át jövő nyáron a bajnoki címvédő OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának irányítását, az egykori szegedi klasszissal, Jonas Källmannal a stábjában. Addig viszont a Pick Akadémia eddigi vezetője lesz „a főnök”.

– Az első két nap az ismerkedésről szólt, nekünk, a stábnak is hatalmas kihívás ez a feladat. A vegyes felkészülés mellett döntöttünk, így kedden már előkerültek a labdák is, a héten fokozatosan terheljük a játékosokat.

Olyan sporttudományos dolgokat szeretnénk bevezetni, amely korábban nem volt jellemző a csapatnál

– beszélt terveiről az új vezetőedző.

A következő szezonban a cél a magyar bajnoki cím visszahódítása, a Magyar Kupa megszerzése mellett a Bajnokok Ligájában most a csoportból kell továbbjutnia a csapatnak, majd utána minél tovább eljutnia sorozatban. Az előző évekkel ellentétben most nem konkrétan kitűzött cél a négybe jutás a BL-ben.

– Abból a szempontból óvatosabbak vagyunk, hogy ez ennek a váltásnak az első éve. De az aki elindul egy sorozatban azért indul el, hogy azt megnyerje.

Tény, hogy óvatosabban fogalmazunk most, de azt azért tesszük, mert a változások, amiket át kell ültetni a csapatba, azok időt és energiát vesz el.

Nyilván nem úgy vágunk neki, minthogyha minden rutinszerűen mehetne tovább és akkor tényleg csak a minimális változtatásoké a cél – mondta lapunknak adott hosszabb videóinterjújában Kiss Bence cégvezető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.