Sport

Egyéni csúcsot állítva jutott tovább Pádár Nikolett, közel olimpiai szintet úszva

Egyéni csúcsot állítva jutott tovább Pádár Nikolett, közel olimpiai szintet úszva

2023. július 25., kedd
Egyéni csúcsot állítva jutott tovább Pádár Nikolett, közel olimpiai szintet úszva

A délelőtti előfutamok során első magyarként Késely Ajna ugrott medencébe 200 méter gyorson, 1:58.99 perces idejével összesítésben a 21. helyen végzett, a 17 esztendős Pádár Nikolett viszont egyéni csúcsát (1:57.99) megjavítva, 1:57.35-tel - nem sokkal elmaradva az 1:57.26-os olimpiai szinttől - nyolcadikként bejutott az elődöntőbe.

Boldog vagyok, nagyon jól éreztem magam a medencében, és bízom benne, hogy ennél ez csak jobb lesz délután, mert most bevallom őszintén, vérszemet kaptam és mindent ki fogok adni magamból"

- nyilatkozta az MTI-nek Pádár, aki magyar idő szerint 14.13 órakor ugrik medencébe az elődöntőben.

Késely Ajna megjegyezte, összességében elégedett, az "érzés már jó" és bízik abban, hogy a 800 méter gyorsra minden összeáll.

Férfi 200 méter pillangón az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Milák Kristóf távollétében a római kontinensviadalon második Márton Richárd képviselte egyedül a magyar színeket, a 23 esztendős versenyző 1:56.03-as idővel, a 14. helyen jutott tovább.

Ez rendben volt, nagyjából százötvenig nem is nagyon éreztem meg a dolgot. Korrekt kis reggeli úszás volt, este szerintem nagyjából az egyéni csúcsomat kell hoznom, úgy kalkulálok, hogy azzal vagy éppen becsúszok, vagy pont kiesek"

- mondta Márton, aki tavaly a római Eb-n 1:54.78-as egyéni csúccsal lett második Milák mögött.

A szám elődöntőjét magyar idő szerint 14.33 órakor rendezik.

A délelőtti program a férfi 800 méter gyors előfutamaival zárult, a nyíltvízi versenyeken egyéniben 10 kilométeren és a váltóval is ezüstérmes Rasovszky Kristóf egyéni csúcsát (7:52.77) alaposan megjavítva 7:47.93 perces idővel könnyedén teljesítette az olimpiai szintidőt (7:51.65), így a 400 méter és az 1500 méter gyors, valamint a nyíltvízi küzdelmek mellett ebben a számban is bizonyíthat majd Párizsban. A veszprémiek kiválósága összesítésben a 15. helyen zárt, így nem került fináléba.

Őt követte a nyíltvízi váltóval ugyancsak második Betlehem Dávid - akinek már van olimpiai szintje eben a számban -, a 19 éves magyar versenyző 7:47.02 perces idővel ugyancsak megjavította egyéni legjobbját (7:49.59), ezzel pedig a 12. lett.

Jól sikerült, ezt az időt lőttem be magamnak szinte pontosan. Örülök az egyéni csúcsnak, hiszen összejött az, amit előre terveztem. Most lesz egy pár nap szünetem az ezerötszáz előtt, ahol a kiemelt futamban valamelyik szélső pályán tudok majd taktikázni"

- mondta Rasovszky, aki 1500 méteren négy-öt másodperccel javítaná meg egyéni legjobbját (14:55.46), ami döntőt érhet.

A délutáni programba Pádár és Márton elődöntője mellett Kós Hubert úszik majd a 100 méter hát fináléjában, magyar idő szerint 13.59 órakor.

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.