Sport

Párosban áll rajthoz Szegeden Kopasz Bálint

Párosban áll rajthoz Szegeden Kopasz Bálint

2023. június 14., szerda
Párosban áll rajthoz Szegeden Kopasz Bálint

Csütörtöktől szombatig Szegeden rendezik a második válogatót a kajak-kenusoknál, a háromnapos viadal eredményei meghatározóak lesznek az idei világversenyek szempontjából. Az olimpiai bajnok Kopasz Bálint ezúttal 500 méter párosban száll vízre.

A Maty-éri pályán három olimpiai számban, női K-1 és K-2 500, valamint férfi K-2 500 méteren válogatnak majd. A női kajakosok első válogatóján, májusban, Szolnokon egyesben a kétszeres olimpiai bajnok Csipes Tamara győzött két edzőtársa, Gazsó Alida Dóra és Fojt Sára előtt. Most is a Honvéd klasszisa a legnagyobb favorit, de ezúttal is komoly kihívói lesznek, hiszen Gazsó és Fojt mellett indul az ugyancsak ötkarikás bajnok Hadvina Dóra, Rendessy Eszter és Pupp Noémi is.

Férfi K-2 500 méteren is komoly izgalmak várhatók. Esélyesként indul a májusban két világkupát is megjárt Vajda Bence, Szántói Szabó Tamás páros, de rajthoz áll a K-1 1000 méter olimpiai, világ- és Európa-bajnoka, Kopasz Bálint is, aki az ötszáz egyesben és négyesben ifjúsági világbajnok Hidvégi Hunorral alkot majd egy izgalmas kettőst. Kopasz tavaly világ- és Európa-bajnok lett ebben a számban Nádas Bencével.

A szegedi versenyen összesen 19 számban hirdetnek győztest, az említettek mellett a nem olimpiai számok lesznek még főszerepben, az eredmények itt is kulcsfontosságúak a jövő heti krakkói Európa Játékokra és az augusztus 23-27. közötti duisburgi, olimpiai kvalifikációs világbajnokságra utazó csapat kialakításának szempontjából.

(via MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.