Sport

Juan Carlos Pastor maga kérte szegedi szerződésének felbontását

Juan Carlos Pastor maga kérte szegedi szerződésének felbontását

2023. június 15., csütörtök
Juan Carlos Pastor maga kérte szegedi szerződésének felbontását

Tíz év után távozik Juan Carlos Pastor a Pick Szeged kispadjáról. A klubról őszintén és a legnagyobb tisztelettel nyilatkozott a Délmagyarnak.

Juan Carlos Pastor úgy nyilatkozott, azután hívta fel a menedzserét annak kapcsán, hogy befejezi a munkát a Tisza-partiaknál, hogy október elején 41-29-re hazai pályán kikaptak az Aalborgtól.

- A klubbal egy nap alatt megegyeztünk a részletekről, igazi úriemberként viselkedtek velem a szponzori és a tulajdonosi oldalról, illetve a vezetőség részéről is. Egyetértettünk abban, hogy mindenki számára ez lesz a legjobb megoldás - mondta. Hozzátette, a döntés attól függetlenül végleges volt számára, hogyan szerepelnek a BL-ben. Miután aláírták a papírt, rögtön közölték a döntést a csapattal, hogy ne hagyják a játékosokat kétségek között.

Márciusban Pastor megállapodott az Egyiptomi Kézilabda-szövetséggel és július elsejétől a férfiválogatott szövetségi kapitánya lesz. Erről azonban eddig szándékosan nem beszélt.

Mielőtt Szegedre igazolt 2013-ban, tizennyolc évig szülővárosának csapatát, a Valladolidot edzette. Mielőtt a Szeged megkereste volna, sosem gondolta, hogy elhagyja hazáját, de amikor megkereste, látszott, hogy nincs maradása a csapat gazdasági nehézségei miatt.

Juan Carlos Pastor háromszor nyert bajnokságot a Pick Szegeddel, egyszer magyar kupát, egyszer pedig EHF-kupát, míg a Bajnokok Ligájában háromszor a negyeddöntőig meneteltek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.