Sport

Első Magyar Kupa címét nyerték a szegediek

Első Magyar Kupa címét nyerték a szegediek

2023. június 18., vasárnap
Első Magyar Kupa címét nyerték a szegediek

Eddig két ezüst- és két bronzérem volt a Magyar Kupa mérlege aZengő Alföld Szegedi TE tekéseinek. Szombaton, a Péten rendezett idei MK fináléban azonban sikerült elhódítani az MK elsőséget és hazahozni a serleget.

A szegedi együttesből Zapletán Zsombor mind a négy szettjét megnyerte a három riválisával szemben, Sárosi Krisztián három, Milan Jovetics, Karsai László és Kiss Norbert egy-egy szettben volt a legjobb, de ők a továbbiakban is értékes második helyeket értek el.

A Zengő Alföld együttese így összesen 21 ponttal zárt a 16 pontos Répcelak, a 14 pontos Kaposvár és a 9 pontos Tiszakécske előtt, így története első magyarkupa-elsőségét gyűjtötte be. A teljesség igényével említsük meg, hogy Zapletán 672, Karsai L. 621, Sárosi K. 610, Kiss N. 607, Jovetics 597, míg Kozma Károly 598 fát ért el, a csapat pedig 3705 fával zárt (a pályacsúcs 3732 fa, ehhez tehát nem hiányzott sok), de ezek az eredmények ezúttal szinte másodlagosak voltak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.