Sport

Zárt kapus lehet a szerb-magyar EB-selejtező

Zárt kapus lehet a szerb-magyar EB-selejtező

2023. május 10., szerda
Zárt kapus lehet a szerb-magyar EB-selejtező

Az UEFA döntése értelmében zárt kapus lehet a magyar válogatott szeptember 7-i Európa-bajnoki selejtezője, melyet Belgrádban játsszanak majd.

Az UEFA határozata szerint a szerbeket azért büntetik meg, mert a legutóbbi, Montenegró–Szerbia Eb-selejtezőn a vendégszurkolók szektorában diszkriminatív rigmusok hangoztak el. A határozattal egy korábbi, felfüggesztett döntés lép életbe.

Ugyan az UEFA határozatában konkrétan nem nevezik meg, melyik meccsre szól az eltiltás, Az AP Hírügynökség azt írja, hogy a magyarok elleni Eb-selejtezőt fogják üres stadionban játszani szeptemberben.

További büntetésként a Bulgária elleni Eb-selejtezőre nem utazhatnak szerb drukkerek, valamint a szerb szövetség is 50 ezer eurós pénzbírságot kapott.

A montenegrói szövetség is mintegy 47 ezer eurós bírságot kapott, az említett mérkőzésen tapasztalt rendezési hiányosságok, illetve nézőtéri rendbontások miatt. Továbbá részleges szektorbezárással is sújtotta őket az UEFA, ami a sajtóértesülések szerint a szeptemberi Bulgária elleni meccsre, a határozat alapján azonban a soron következő meccsre vonatkozik - amit épp ellenünk játsszanak majd, június 17-én.

(via Nemzeti Sport)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.