Sport

Szegediek nyertek válogatottságot a Maty-éren

Szegediek nyertek válogatottságot a Maty-éren

2023. május 5., péntek
Szegediek nyertek válogatottságot a Maty-éren

Nagy Bianka és Balogh Gergely is nyertek saját számukban az MVM Szeged színeiben, így ott lehetnek a világkupacsapat válogatottjában.

A női kenu kettes 500 méteren a Tiszaújvárosi KKSE kenusa, Bragato Giada és a szegedi Nagy Bianka duója magabiztosan nyertek. A kenus olimpiai szám tavaly világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes párosa, Bragato és Nagy a Tokióban ötödik Balla Virág, Takács Kincső kettőssel vívott nagy csatát a négy indulót számláló döntőben, s végül mintegy háromnegyed hajóhosszal nyert. A válogatási elvek szerint mindkét egység indulhat majd a jövő heti, ugyancsakSzegeden sorra kerülő világkupán.

Balogh Gergely a K4 500 méteres számát nyerte meg Opavszky Márkkal, Fodor Bencével és Szendy Maximiliannal, így ő is ott lehet a csapatban. A szegedi kajakos szerint ,,jó pálya volt, ahhoz képest, hogy másodjára kajakoztak együtt".

Nagy Bianka arról beszélt a Délmagyarnak, izgult a versenyen, mivel tétje volt. Elmondása szerint a jövő héten nyugodtabbak lesznek, mivel maradt bennük tartalék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.