Sport

Mikler Roland a legjobb kapus a férfiak között

Mikler Roland a legjobb kapus a férfiak között

2023. május 28., vasárnap
Mikler Roland a legjobb kapus a férfiak között

A férfiaknál a szegedi Mikler Roland, a nőknél a ferencvárosi Janurik Kinga lett a kézilabda NB I legjobb kapusa.

A magyar szövetség honlapja szerint Mikler 428 lövésből 151-et kivédett, vagyis 35 százalékos hatékonysággal zárt. Janurik 577 kísérletből 219-et hatástalanított, tehát 38 százalékkal védett. A női bajnokság szombaton ért véget, ahogyan a férfiak alapszakasza is, de utóbbiaknál még hátra van a címvédő Szeged és a Magyar Kupa-győztes Telekom Veszprém döntője, ami pénteken kezdődik.

Mikleren kívül remekelt az immár ugyancsak válogatott Andó Arián is - a Balatonfüred kapusa, 34 százalékkal védett, illetve a veszprémiek spanyol játékosa, Rodrigo Corrales. Janurikhoz hasonlóan jól teljesített a bajnok Győri Audi ETO KC dán kapusa, Sandra Toft, továbbá a ferencvárosi Bíró Blanka.

A férfiaknál a ferencvárosi Nagy Bence a gólkirály 153 találattal, aki már az Európa-liga csoportkörében is a legeredményesebb játékosnak bizonyult. Az NB I-ben a második a szegedi Rosta Miklós lett, a harmadik helyen pedig a Fejér B.Á.L.-Veszprémet erősítő Éles Benedek és a Csurgóban játszó Mladen Krsmancic osztozott.

(via MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.