Sport

Ismét ezüstérmes a Vidux-Szegedi RSE férfi csapata

Ismét ezüstérmes a Vidux-Szegedi RSE férfi csapata

2023. május 9., kedd
Ismét ezüstérmes a Vidux-Szegedi RSE férfi csapata

A Vidux-Szegedi RSE férfi csapata befejezte, női együttes pedig elkezdte a bajnoki döntőt.

Férfi csapat az NB I döntőjének negyedik mérkőzésén kikapott a MEAFC-Miskolc otthonában, így az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc véget ért: Miskolc lett a bajnok, Szeged pedig az előző szezonhoz hasonlóan ezüstérmes lett.

Az eredménytől függetlenül a következő szezonban Magyarország legjobb csapataival játszik a Vidux-Szegedi RSE, ugyanis ősztől összevonják az Extraliga és az NB I alapszakaszát.

Sajnos be kell ismerni, hogy a mai meccsen az ellenfél játékosai voltak már jobbak: ezt a döntőt az előző két küzdelemben veszítettük el, ahol többször is lett volna esélyünk nyerni. A harmadik mérkőzés döntött el sok mindent a küzdelmek sorozatának szempontjából. Természetesen csalódottak vagyunk, de mindent megtettünk hogy megnyerjük a bajnokságot, ez pedig most erre volt elég. Büszke vagyok a csapatomra, mert ha az egész éves munkát figyeljük, annak ez a második hely is gyönyörű eredménye

értékelte a mérkőzést Fésüs Erzsébet.

Női csapat győzelemmel kezdte az NB II döntőjét. A keleti csoport veretlen bajnoka, a Vidux-Szegedi RSE csonka kerettel is meg tudta nyerni a finálé első meccsét. A nyugati csoport bajnokát, a Kispestet otthonukban győzték le 3:2-re.

A párharc győztese a Jászberény ellen, a vesztes fél pedig az Eötvös DSE ellen vív osztályozót az NB I-be kerülésért.

A döntő szegedi visszavágóját május 14-én (vasárnap) 17 órától rendezik a Lila iskolában (Gyík utca 3.).

Borítókép: Szegedi Röplabda Sportegyesület

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.