Sport

Harmadik új játékosát jelentette be a Pick Szeged

Harmadik új játékosát jelentette be a Pick Szeged

2023. május 19., péntek
Harmadik új játékosát jelentette be a Pick Szeged

Nyártól 1+1 éves szerződést kötött az orosz válogatott beállóval, Gleb Kalarassal az OTP Bank-Pick Szeged. A 32 éves játékos fő erénye a határozott, kemény védekezés, de természetesen támadásban is képes megvillanni – mondta a játékosról Kiss Bence, a szegedi klub igazgatója.

Gleb Kalarassal. 1990. november 29-én születet, két méter öt centiméter magas, az orosz Szentpétervár csapatával szerepelt először a nemzetközi porondon. A 2015-2017-es idényt az ukrán Zaporizzsja együttesében töltötte, majd a német Magdeburg csapatához igazolt. Egy idény után az észak-macedón Vardar Szkopje csapatában folytatta. Az első idényében tagja volt a BL-győztes csapatna. 2021-ben visszatért Németországba, előbb a Balingen, majd a Melsungen játékosa lett. Kalaras tagja volt az orosz válogatottnak, eddig 68 meccsen szerepelt és 117 gólt szerzett, a Bajnokok Ligájában hat szezont töltött el, összesen 161 gólt szerzett.

„Nagyon örülök annak, hogy az OTP Bank - PICK Szeged csapatába igazolhatok, nagyon várom az első találkozást, azt, hogy elkezdhessem a munkát a csapattal. A szegedi szurkolótábor imádja a kézilabdát, személyesen tapasztalhattam meg, hogy mennyire rajong a csapatért. Fantasztikus ilyen légkörben sportolni, boldog vagyok, hogy kék mezben folytathatom a pályafutásomat”- nyilatkozta a játékos a klub hivatalos oldalának.

Gleb Kalaras a negyedik orosz légiósa lesz a csapatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.