Sport

Egy év múlva Michael Apelgren veszi át a Pick Szeged irányítását

Egy év múlva Michael Apelgren veszi át a Pick Szeged irányítását

2023. május 6., szombat
Egy év múlva Michael Apelgren veszi át a Pick Szeged irányítását

A svéd Michael Apelgren veszi át jövő nyáron a bajnoki címvédő OTP Bank-PickSzegedférfi kézilabdacsapatának irányítását - írta az Aftonbladet svéd napilap.

A cikk szerint Apelgren segítője Jonas Källman lesz, aki 2014 és 2021 közöttSzegeden játszott, csapatkapitány is volt, hazája válogatottjával pedig olimpiai bronzérmet nyert 2012-ben Londonban. Távozása után visszavonultatták a mezszámát a Picknél, az egyik szektort pedig róla nevezték el az új Pick Arénában.

Källman jelenleg a portugál Benfica játékosa, Apelgren pedig az IK Sävehof vezetőedzője. Az Aftonbladet március elején megírta, hogy aSzegedvalamivel több mint egymillió koronás ajánlatot tett a Sävehofnak, hogy már idén nyáron engedje el Apelgrent, de a svéd klub visszautasította ezt.

Apelgren szerződése 2024 nyarától két évre szól majd, ezért a párizsi olimpia után minden bizonnyal távozik a svéd válogatott másodedzői posztjáról.

Azt már tavaly novemberben bejelentették, hogy Juan Carlos Pastor vezetőedző a mostani szezon végén tíz év után távozikSzegedről. A következő idényben - a Nemzeti Sport információja szerint - a Pick Akadémia két edzője, Kárpáti Krisztián és a szerb Vladan Jordovic irányítja a felnőtt csapatot.

Borítókép: Imago

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.