Sport

Dujshebaev: A Pick egy hatalmas klub, kiváló szurkolótáborral és nagyszerű létesítménnyel

Dujshebaev: A Pick egy hatalmas klub, kiváló szurkolótáborral és nagyszerű létesítménnyel

2023. május 9., kedd
Dujshebaev: A Pick egy hatalmas klub, kiváló szurkolótáborral és nagyszerű létesítménnyel

Saját bevallása szerint valóban keresték a magyar bajnoki címvédő OTP Bank-PickSzegedférfi kézilabdacsapatától Talant Dujshebaevet, a lengyel Kielce kirgiz vezetőedzőjét, aki szerint aszegedi klub van akkora, hogy bármikor válogathat a lehetséges trénerek között.

Az 54 éves szakember az M1 aktuális csatornának adott hétfői interjújában úgy jellemezte a Tisza-parti egyesületet, mint "egy hatalmas klub, kiváló szurkolótáborral és nagyszerű létesítménnyel".

Bármilyen nehéz is most a helyzet Kielcében, és hiába voltam kapcsolatban aSzegedmellett több más csapattal is, jelenleg érvényes a szerződésem a mostani egyesületemnél, ezért sem tudtam azt mondani, hogy biztosan elmegyek innen akárSzegedre, akár máshova"

- mondta Dujshebaev, aki ugyanakkor nem zárta ki, hogy a jövőben még visszatérjen Magyarországra.

Nagyon népszerű ott a kézilabda, a Veszprém és aSzegedpedig minden idényben esélyes a Bajnokok Ligájában is a jó eredményre. A magyar bajnokság ráadásul nagyon erős, évről évre egyre jobbak a klubok, csak meg kell nézni a Ferencváros, a Tatabánya, a Csurgó vagy a Balatonfüred példáját"

- vélekedett az orosz és spanyol állampolgársággal is rendelkező edző.

Dujshebaev a Veszprém elleni BL-negyeddöntős párharc csütörtöki első mérkőzéséről azt mondta, játékosait egyáltalán nem kell motiválnia, mert már önmagában az lelkesíti őket, hogy pályára léphetnek a magyar csapat ellen.

"Nagyszerű együttes, mindig óriási kihívás ellenük játszani, és én nagyon tisztelem őket" - fogalmazott a tréner, akinek irányításával az előző idényben a Kielce az elődöntőben búcsúztatta a Veszprémet. "Ami tavaly történt, arra már történelemként tekintek, egyáltalán nem foglalkozom vele, mert mindig csak a soron következő mérkőzésre koncentrálok".

Az edző a légióskodást választó magyar kézilabdázók közül Ilics Zoránt, valamint Rosta Miklóst emelte ki mint nemzetközi szinten is "érdekes játékost", és úgy vélte, teljesen normális a magyarok külföldre igazolása azért, hogy minél nagyobb esélyük legyen a BL-ben játszani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.