Sport

Újra a diabéteszesekért futnak Szegeden

Újra a diabéteszesekért futnak Szegeden

2023. április 17., hétfő
Újra a diabéteszesekért futnak Szegeden

Április 29-én harmadik alkalommal rendezik meg a Lions Jótékonysági Diabétesz Futás és Egészségnapot. A rendezvény az országos Lions nap szegedi rendezvénye, melyet a Szeged Első Lions Club szervez.

A szervezők a Rádió 88-nak azt nyilatkozták, a rendezvény mottója: ,,Fussunk együtt a diabétesz megelőzéséért." Erre hoztak létre egy rendezvény, ami egy egészségnap.

A szervezők elmondása szerint az egészségnap keretében többféle szűrővizsgálaton is részt vehetünk: lesz vércukormérés és szemvizsgálat is, de testmérést is dietetikai tanácsadást is végeznek a szakorvosok. Az egésznapon aerobik órát is tartanak, illetve a gyermekek egy 500 méteres gyerekfutáson is részt vehetnek, de a gyermekek számára egyéb szabadidős programokat is tartanak.

A futásra két távon lehet nevezni, 4 és 10 kilométerre. A nevezéseket online várják, április 23-ig, illetve korlátozott ideig a helyszínen is. Az egészségnapot a Délvidék Ház, a futást pedig a töltésen tartják.

Az elmúlt két futáson 100-150-en vettek részt, a szervezők idén 200-300 résztvevőre számítanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.