Sport

Szegeden zárul egy hosszabb kiválasztási folyamat az evezősöknél

Szegeden zárul egy hosszabb kiválasztási folyamat az evezősöknél

2023. április 18., kedd
Szegeden zárul egy hosszabb kiválasztási folyamat az evezősöknél

Lőrincz Attila, az evezősök szövetségi kapitánya leginkább párharcokra számít a hétvégi válogatón, amely egy hosszabb kiválasztási folyamatot zár leSzegeden.

A tavaly kinevezett szakember az MTI-nek elmondta, hogy a megszokottnál kevesebb nevezés érkezett a szombaton rajtoló versenyre, mivel tavaly óta sok U23-as evezős felhagyott a sportággal. A válogatott kerettagok több szintfelmérőn is átestek az alapozó időszakban - ez már az új kiválasztási rendszer részét képezte -, ebből a szakmai stáb átfogó képet kapott a versenyzők állapotáról.

Lőrincz Attila kiemelte, hogy az eredmények alapján Pétervári-Molnár Bendegúz és Galambos Péter is jó formában várja a viadalt, utóbbi ráadásul az elmúlt két-három év legjobb teljesítményét nyújtotta a teszteken, valamint a Simon Béla-Juhász Adrián férfi kormányos nélküli kettes is kiemelkedően teljesített az utóbbi időben.

A kapitány szerint Pétervári-Molnár ellenfele egypárban a januárban ergométeren Európa-bajnok Szabó Márton lehet, aki a februári ergométeres ob-n legyőzte a harmincéves olimpikont. Férfi kétpárban a Bácskai Máté-Szabó Márton duó legnagyobb ellenfele a Gerei Tamás-Ács Kristóf kettős lehet, míg a Furkó Kálmán-Szabó Bence egység a normálsúlyúak között fog indulni kettesben, mivel nem volt vetélytársa a könnyűsúlyúaknál.

A nőknél egypárban a kapitány szerint Bertus Kitti és a szezonnyitón diadalmaskodó Preil Vivien között dőlhet el az aranyérem sorsa.

Inkább párharcokra számítok, győzzön a jobb"

- mondta Lőrincz Attila. Hozzátette, hogy azokat a fiatalokat is szeretnék "integrálni a felnőtt csapatba, akik nem a párizsi hanem a Los Angeles-i olimpiára lehetnek esélyesek".

A válogatót követően a május eleji zágrábi világkupán állhatnak rajthoz a május végi, bledi Európa-bajnokságra utazó csapat tagjai. Ehhez a kerethez azok a fiatalok csatlakozhatnak, akikSzegeden teljesítik a győzteséhez viszonyítottan meghatározott időt.

Borítókép: MESZ

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.