Sport

Nagy Martin ismét bekerült a kézilabda-válogatottba

Nagy Martin ismét bekerült a kézilabda-válogatottba

2023. április 14., péntek
Nagy Martin ismét bekerült a kézilabda-válogatottba

A kapus Nagy Martin számára nagy büszkeség, hogy ismét bekerült a magyar férfi kézilabda-válogatott keretébe.

Boldoggá tesz, hogy a jelenlegi helyzetem ellenére is számítanak rám az előző években nyújtott teljesítményem miatt"

- nyilatkozta az MTI-nek a német VfL Gummersbach játékosa.

A Szeged és az izlandi Valur Reykjavík korábbi kapusa 2021 nyarán igazolt Németországba. Első idényében jó teljesítménnyel járult hozzá, hogy csapata bajnokként jutott vissza az élvonalba, tavaly nyáron azonban eltörött a bokája. Bár tökéletesen felépült a sérülésből, a Bundesligában azóta sem mutatkozhatott be, mert bár rendszerint az első kerettel edz, játéklehetőséget csak a harmadosztályban szereplő tartalékcsapatban kap.

Nem tudom, hogy ez változni fog-e, de mindent megteszek, amit ebben a szituációban tudok. Megpróbálom a maximumot kihozni ebből a helyzetből, és olyan jól teljesíteni, amennyire csak tudok"

- mondta Nagy.

José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány benevezte őt a januári olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt a válogatott bő keretébe, a két hét múlva sorra kerülő Európa-bajnoki selejtezők előtt pedig behívta a csapatba. Mivel négy forduló után biztossá vált, hogy a magyarok csoportelsőként jutnak ki a kontinenstornára, a Litvánia és a Georgia elleni mérkőzéseknek nem lesz tétjük, és a spanyol edző szélesíteni akarja a keretet, azaz több fiatalnak ad lehetőséget, hogy tanuljanak, és még jobban megismerjék a játékrendszert.

Volt már kommunikáció köztük a tavalyi év végén, meg akartak nézni, de a sérülésem a legrosszabbkor jött, amikor számítottak volna rám"

- idézte fel Nagy Martin.

Hangsúlyozta, nagyon örülne neki, ha pályára léphetne valamelyik selejtezőn, de már az is nagy büszkeség számára, hogy kerettag lehet. Hozzáfűzte: az elmúlt három, külföldön töltött éve akörül forgott, hogy bekerüljön a válogatottba, hiszen ez minden játékos álma.

A Gummersbach a következő szezonra nem élt a szerződésben szereplő opciós jogával, ezért a magyar kézilabdázó nyáron klubot vált, de elmondása szerint egyelőre nem dőlt el, hol folytatja. A menedzserével még csapatot keresnek, minden lehetőséget mérlegelnek, és a közeljövőben hozza meg döntését.

A külföldet a kényelmi zónámból való kitörés miatt választottam. Izlandra és Németországba is ennek jegyében igazoltam, éppen ezért nagy valószínűséggel külföldön folytatom. Amíg egy játékos fiatal, megéri külföldön kipróbálnia magát és minél több tapasztalatot gyűjteni"

- vélekedett Nagy.

Borítókép: Nemzeti Sport/Koncz György

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.