Sport

Hetedik helyen végzett a szegedi Nagy Péter a súlyemelő Európa-bajnokságon

Hetedik helyen végzett a szegedi Nagy Péter a súlyemelő Európa-bajnokságon

2023. április 23., vasárnap
Hetedik helyen végzett a szegedi Nagy Péter a súlyemelő Európa-bajnokságon

Nagy Péter hetedik lett összetettben a jereváni súlyemelő Európa-bajnokságon vasárnap az ólomsúlyúak 16 fős mezőnyében.

Az utolsó magyarként szereplő, 37 éves versenyző, akinek ez volt a 15. Eb-je, a kontinensviadal eredményközlője szerint két-két jó gyakorlatot bemutatva szakításban 168, lökésben 213 kilóig jutott, s mindkét fogásnemben a nyolcadik lett, míg a 381 kg-os összteljesítménye - több rivális kiesésének is köszönhetően - a hetedik helyezést jelentette számára a +109 kilósok között.

A 18-szoros országos bajnok előzetesen azt mondta: 380 és 390 kilogramm közötti eredményt vár magától az örmény fővárosban. Úgy fogalmazott, hogy a reméltnél kevesebb edzés miatt "kicsit leépült", s most újraépíti magát a párizsi olimpiára kvalifikáló időszakra, amelynek egyik első állomása volt a jereváni Eb.

Az eddig három olimpián megfordult, tavalyelőtt Tokióban hetedik Nagy Péter úgy vélekedett, hogy ha a sérülések elkerülik, és hibátlan lesz a felkészülése, akkor szerinte meglesz a 400 kiló feletti összetett.

Ami pedig kell a párizsi kvalifikációhoz, az 410 kiló, tehát ahhoz nagyon jó versenyformát kell kifogni, de hát arra még van bő egy évem"

- fogalmazott aszegedi sportoló.

A vasárnap véget ért Európa-bajnokság zárónapján versenyzett a női ólomsúlyban a szombathelyi Haladás VSE emelője, Gyürüs Barbara, aki vetélytársnői mögé szorulva a 11. lett összetettben (191 kg), szakításban (87) és lökésben (104) egyaránt.

Borítókép: Nagy Péter közösségi oldala

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.