Sport

Döntőbe jutott a szegedi röplabdacsapat

Döntőbe jutott a szegedi röplabdacsapat

2023. április 12., szerda
Döntőbe jutott a szegedi röplabdacsapat

Háromszor győzött a DKSE ellen a Vidux-Szeged RSE, így a Ligában elsőként jutott be az NB I-es döntőbe.

A mérkőzés nem várt eseménnyel indult, ugyanisBodnár Lajosa helyszínenbelázasodott, így a játékvezetők kihúzták őt a jegyzőkönyvből. Bodnár kiválása megnehezítetteFésüs Erzsébetdolgát, ugyanis így kevesebb lehetősége volt a vezetőedzőnek belenyúlni a keretbe, ami egy öt szettes mérkőzésen kiemelten fontos szereppel bír - írja honlapján a csapat.

Az első szettben igazán lendületesen kezdett a hazai csapat,CsányiDánieltámadásainak és a remek mezőnymunkának köszönhetően magabiztosan szerzett előnyt a Szeged. A játékot egy balszerencsés eset szakította meg, ugyanis a vendégek ponterős légiósa komolynak tűnő sérülést szerzett, mellyel ki is írta magát a játékból. A második játékrészben kicsit tompult a hangulat a hazai térfélen, a dunaújvárosi gárda is kevesebb hibával játszott ekkor, így a kiélezett végjátékot követően egyenlítettek a vendégek.

Nagyon gyenge nyitásfogadás jellemezte a Tisza-parti gárdát a harmadik szettben, talán az idény legrosszabb nyitás statisztikáját produkálta a hazai együttes. A játszma végén Pozzobon remek megoldásaival próbált kapaszkodni a Szeged, de az ekkor már a remekül játszó vendégek bebiztosították vezetésüket, így 2:1-es előnybe kerültek. Végül a szegediek a 4. játszmára feljavultak és megfordították a meccset, ami az 5. játszma végén 3:2-es győzelemmel ért véget.

Fésüs Erzsébet vezetőedző a meccs végén megköszönte a szurkolást a kilátogatóknak, akik nélkül szerinte talán nem nyerték volna meg a találkozót.

,,Fantasztikus hangulatot teremtettek aVárosiSportcsarnokban, nekünk pedig nem volt más választásunk, egyszerűen nyernünk kellett.Nehezen találtuk meg a játékunkat, de amikor igazán élessé vált a helyzet, minden összeállt. Végig tudtunk hinni a győzelemben." - fogalmazott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.