Sport

Rosta Miklós lett az év kézilabdázója

Rosta Miklós lett az év kézilabdázója

2023. február 10., péntek
Rosta Miklós lett az év kézilabdázója

Rosta Miklóst, az OTP Bank-Pick Szeged válogatott kézilabdázóját választotta a 2022-es év legjobb magyar kézilabdázójának a Magyar Kézilabda Szövetség.

- Nagyon örülök és rendkívül megtisztelő, hogy engem választottak az előző év legjobb játékosának Magyarországon. Hajnalban értük haza Aalborgból, így sokáig aludtam, így elég érdekesen tudtam meg, hogy én lettem az év kézilabdázója.

Máthé Dominik írt egy üzenetet, és gratulát. Mivel nem tudtam mihez, felhívtam és ő mondta el a hírt. Azóta persze jönnek folyamatosan a gratulációk, ami nagyon jól esik

-mondta lapunknak Rosta Miklós.

A beálló valóbanm kitűnő évet tudhat maga mögött, klubcsapatával bajnoki aranyérmet nyert, ami a klub történezének első duplázása volt, ráadásul a döntőt éppen Rosta gólja döntött el.

https://www.youtube.com/watch?v=ctJgUtG-e6o

A mindent eldöntő gól komoly lendületet adott a négy nap múlva 24. születésnapját ünnaplő játékosnak. Ősszel a klubcsapatában is az egyik legjobb játékos volt, majd a világbajnokságon a magyar válogatott egyik legkelemesebb meglepetése, egyben egyik legjobb játékosa volt.

https://szegedma.hu/2023/01/rosta-miklos-a-magyar-valogatott-egyik-nyeroembere-a-vilagbajnoksagon

Rosta Miklós karrierje várhatóan nem Szegeden folytatódik. Egybehangzó sajtóértesülések szerint a Dinamo Bularestbe igazol, ahova a spanyol edzőlegenda, Xavier Pascual kérésére szerződtették. A hírt ugyan még nem jelentették be, de a román klub elnöke tényként közölte néhány hete.

https://szegedma.hu/2023/01/negy-ev-utan-tavozhat-a-pick-szeged-magyar-valogatott-jatekosa

Érdekesség, hogy az év kézilabdázója címet az utóbbi öt évben csak Pick Szeged játékos érdemelte ki, 2018-ban Bodó Richár, majd három alkalommal Bánhidi Bence lett a legjobb, hozzájuk csatlakozott Rosta miklós.

Rost mellett az év legjobb kerekesszékes játékosa, Domonkos Roland, SZKSZK SE kézilabdása lett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.