Sport

Kijutott a női kosárlabda-válogatott az Európa-bajnokságra

Kijutott a női kosárlabda-válogatott az Európa-bajnokságra

2023. február 12., vasárnap
Kijutott a női kosárlabda-válogatott az Európa-bajnokságra

A magyar női kosárlabda-válogatott 74-58-ra legyőzte Romániát vasárnap Miskolcon az Európa-bajnoki selejtezősorozat hatodik, utolsó fordulójában, ezzel kijutott a júniusi Eb-re.

A nemzeti csapat csütörtökön 89-49-re legyőzte Izlandot ugyancsak a DVTK Arénában, ezzel tovább javította esélyeit az Eb-részvételre. A kvalifikáció zárásán már csak a sereghajtó Románia ellen kellett megszerezni a két pontot, azaz hozni a papírformát, ugyanis novemberben a magyarok 99-40-re győztek Temesváron.

A női válogatott történetének második miskolci tétmeccsén a magyarok annak a tudatában léptek pályára, hogy bármilyen különbséggel le kell győzniük a románokat, mivel utóbbiak szinte biztosan negyedikként zárnak, ennélfogva kiesnek az egymás elleni eredményeket tekintve. Siker esetén a hazaiak a csoportmásodikok különversenyében 2/2-es mutatóval és +82-es pontkülönbséggel álltak volna, ez pedig minden emberi számítás szerint elegendő az Európa-bajnoki részvételhez.

Ugyan a vártnál nehezebben alakult kiharcolni a győzelmet, mivel a románok többször is feljöttek a hátrányukból, négy győzelemmel és két vereséggel zárták szereplésüket a C csoport második helyén, és a többi eredmény kedvező alakulása folytán eldőlt, hogy utazhatnak a szlovén-izraeli közös rendezésű Eb-re, melyet június 15. és 25. között rendeznek meg.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.