Sport

Jövőre Szegeden találkoznak Európa legjobb evezősei

Jövőre Szegeden találkoznak Európa legjobb evezősei

2023. február 17., péntek
Jövőre Szegeden találkoznak Európa legjobb evezősei

Ismét rangos sporteseménynek adhat otthont Szeged. Jövő tavasszal Szegeden rendezik az evezősök Európa bajnokságát. Az, hogy rendkívül kiélezett csaták lesznek a Maty-éren garantált, mivel a párizsi olimpiára itt még elcsíphetó lesz az indulási jog.

A kormányzati forrásból 2019-re teljesen megújult Maty-éren az elmúlt években sorra rendezték rangosabbnál rangosabb kajak-kenu versenyeket, ebbe a sorba kerül be most az evezés. Az utóbbi években ez már harmadik rangos világverseny Szegeden, a kajak-kenu világbajnokság, a szintén állami forrásból épült Tiszavirág Sportuszodában rendezett vízilabda világbajnokság és Pick Arénában szervezett férfi kézilabda Eb után.

Joggal írta közösségi oldalán Mihálffy Béla, Szeged kormánypárti országgyűlési képviselője:  "Magyarország és Szeged ismét megmutatja, hogy egy világverseny megrendezésében is megállja a helyét!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.