Sport

Bajnokok Ligája döntőt rendezne Magyarország

Bajnokok Ligája döntőt rendezne Magyarország

2023. február 6., hétfő
Bajnokok Ligája döntőt rendezne Magyarország

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke az M4 Sportnak úgy nyilatkozott, nem titok, hogy a cél, hogy a Puskás Aréna BL-döntőt rendezzen.

Az MLSZ elnöke arról beszélt, ha a Ferencváros bejutna az Európa-liga döntőjébe, az óriási élmény lenne, mivel május 31-én a Puskás Arénában rendezik azt. A csapat a csoportját már megnyerte, most a nyolcaddöntőben vár ellenfélre.

Csányi szerint az ilyen események fontos, hogy jól sikerüljenek, mivel a Szövetség ,,nem titkolt célja", hogy a Bajnokok Ligája-döntő rendezését is megpályázza. Erre leghamarabb 2026-ban kerülhet sor, mivel az a következő megpályázható dátum. A sportvezető szerint „Budapest az európai szövetség (UEFA) egyik kedvenc helyszíne az elmúlt években sikeresen megrendezett események miatt”.

A Puskás Arénában az elmúlt években, annak 2019-es átadása óta, Szuperkupa-döntőt, három EB-meccset és egy nyolcaddöntőt is rendeztek. Tavasszal pedig a Ferencváros is itt rendezi az EL-meccseit, amennyiben továbbjut a nyolcaddöntőből.

(via Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.