Sport

Sokkal többet érhet két pontnál az Izland elleni siker

Sokkal többet érhet két pontnál az Izland elleni siker

2023. január 15., vasárnap
Sokkal többet érhet két pontnál az Izland elleni siker

A magyar férfi-kézilabda válogatott két mérkőzést játszott az idei világbajnokságon, mindkettőt meg is nyerte és ezzel résnyire megnyitotta azt a kaput, ami a 2024-es olimpiai szerepléshez vezető zárja el.

Válogatottunk célja a 7. hely elérése a világbajnokságon, ez az a pozíció ami garantálná azt, hogy jövő tavasszal olimpiai selejtezőn léphessen pályára a párizsi játékokért. Alakulhat úgy is, hogy a 8. és 9. hely is elég, de jobb biztosra menni. Ehhez első körben a csoportból kellett továbbjutnia válogatottunknak, amit azzal, hogy Korea ellen nyert, illetve a második körben az ázsiaiak ismét kikaptak a portugáloktól, meg is oldottak.

A következő feladat, hogy a középdöntőbe ne nulla ponttal érkezzen a csapat. A csoportból továbbjutó három csapat egymás ellen elért eredményét viszi magával. Jelenleg ami biztos, hogy mi 2 pontot biztosan továbbviszünk magunkkal, a papírforma szerint az Izland ellenit. (Hogy ne így legyen, ahhoz az északiaknak Korea ellen is ki kellene kapnia).

A középdöntőben a már biztosan és várhatóan maximális ponttal továbblépő társházigazda svédek mellett a brazilok és a Zöld-foki Köztársaság érkezik majd ellenfelnek-hogy ez ne így legyen, ahhoz Svédországnak ki kellene kapnia a sereghajtó Uruguaytól az utolsó fordulóban. Ott a csoportban ha maximális ponttal megy be válogatottunk, akkor két győzelemmel már biztosan ott lesz a legjobb nyolc között-ehhez azonban akár két pont is elegendő, de akkor már nem a saját kezünkben van a sorsunk.

A feladat nem könnyű, de az első bravúr, a végső sikerre is esélyesnek tartott Izland ellen adhat akkora lökést, ami lehetővé tegye a részvételt magyar férfi-kézilabda válogatottnak az olimpiai selejtezőn.

Az Izzland elleni bravúr után három OTP Bank-Pick Szeged játékos, Mikler Roland, Szita Zoltán és Rosta Miklós nyilatkozott lapunknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.