Sport

Nagy verést kapott a magyar válogatott a dánoktól

Nagy verést kapott a magyar válogatott a dánoktól

2023. január 25., szerda
Nagy verést kapott a magyar válogatott a dánoktól

A dán válogatott legutoljára 2017-ben kapott ki világbajnoki meccsen, akkor óriási meglepetésre 27-25-re nyertek a mieink a nyolcaddöntőben. A skandinávok azóta nem veszítettek vb-mérkőzést, sorozatban 24 győzelemnél és egy döntetlennél tartanak - ezzel beállították Franciaország vb-rekordját -, vagyis megnyerték a 2019-es és a 2021-es tornát.

A célját elérte a magyar válogatott, de nem szerette volna ennyivel beérni (Fotók: Kovács Anikó/MKSZ)

A dánok 3-0-ás rohamával indult a mérkőzés, majd Mikler Roland védése és Lékai Máté két értékesített hétméteresével folytatódott. Hogy ne legyen teljes a magyarok öröme, egy újabb dán gólra jöhetett volna hétméteresből a harmadik gól, de Lékai hibázott. Mindkét oldalon futószalagon érkeztek a kapusbravúrok, Mikler Roland három védésnél, Niklas Landin négy védésnél tartott a 9. percben. Hiába lőtt akcióból is gólt Lékai Máté, ha a következő támadásban eladta a labdát a válogatott és már négy volt a dán előny. Könnyű gólokat adtak a mieink az ellenfélnek, így esély sem volt arra, hogy csökkenjen a különbség. (15. perc: 10-6)

A mérkőzés elején Lékai Máté vette hátára a magyar válogatottat

Két dánt is kiküldtek gyors egymásutánban a játékvezetők, azonban továbbra is pontatlanok voltak a magyar támadások, így nem tudták csökkenteni a különbséget, sőt, Bodó Richárd kiállítását kihasználva már öt góllal vezettek. Chema Rodriguez időt kért, de változást nem hozott játékunkban. A támadásunk lényegesen biztosabb volt a védekezésünknél, és Mikler Roland sem tudott újabb bravúrokat hozni. Jött is helyette Székely Márton, de a dánokat nem lehetett megállítani, apránként növelték előnyüket és a félidő végére már tíz gól közelébe kerültek, de átlépni azt nem tudták. (I. félidő: 21-12)

Nem találta az ellenszerét a dánok védekezésének a magyar válogatott

A második félidő úgy folytatódott, ahogy az első befejeződött. A dánok támadásai többnyire góllal fejeződtek be, a mieink viszont elvétve találtak a kapuba, így a kilenc gól nagyon gyorsan tizennégyre ugrott. Bár egy-egy szép megoldás volt magyar oldalon is, ez csak nagyon keveset tett hozzá az eredmény alakulásához. Védekezésben képtelenek voltunk felvenni a versenyt az ellenféllel, így a dán előny stabilan tíz gól fölött maradt. A hajrában sem tudta csökkenteni a különbséget válogatottunk, sőt az újabb hibákat kihasználva tovább nőtt a dán előny. Nagy verést kapott a magyar válogatott. (II. félidő: 40-23)

Chema Rodríguez: „Mindig azt mondom,hogybüszkevagyoka csapatra, ha harcolésmindent megtesza pályán a győzelemért. Ezúttal ezt nem tették meg a srácok, amit nehezen értek meg. Tudtuk, hogy a dánok jobbak nálunk, a vereség benne van ellenük a játékban, de akkor is küzdenünk kell és mindent bele kell adnunk. Ma ezt nem csináltuk meg, ez az én hibám természetesen, hiszen én vagyok a szövetségi kapitány. Talán nem készítettem fel jól a csapatot, a játékosok nem voltak elég összeszedettek, nem harcoltak eléggé. Ezért most nem tudok büszke lenni a csapatra.A meccs végén lehet hivatkozni a fáradtságra, de az elején nem foghatjuk errereagált a kapitány.Nem álltunk készen a mérkőzésre. Pedig nem védekeztünk rosszulaz elejétől kezdve, aztánegy szempillantás alattmintha a pályán sem lettünk volna. El lehet veszíteni pár labdát, de utána meg kell nyugodni, és visszajönni, ma ez nem sikerült. A játék minden elemében alulmaradtunk, rosszul játszottunk. Megint ismételni tudommagamat, ha mindent megteszünk, ki lehet kapni, de manem adtunk bele mindent, hogy megnyerjük a meccset.”

Nikolaj Jacobsen:"Azt is mondhatnám, hogy tökéletes meccset játszottunk a magyarok ellen. Remek volt a védekezésünk, Landin kiváló teljesítményt nyújtott a kapuban, támadásban pedig mentek a gyors passzok és az egy-egy elleni akciók, ráadásul nagyon hatékonyan lőttünk. Az ellenfélnek közben harcolnia kellett minden gólért, minden labdáért. Boldog vagyok, mint bármely edző, akinek a csapata bejut a világbajnoki elődöntőbe."

Férfi kézilabda világbajnokság, negyeddöntő:
Dánia-Magyarország 40-23 (21-12)
Stockholm, v.: Brunner, Salah (svájciak)
DÁNIA:N. LANDIN – E. Jakobsen 5, M. Hansen 4 (1), PYTLICK 8, Saugstrup 4, GIDSEL 9, Kirkelökke 5.Csere: Möller (kapus), M. Landin 1, Möllgaard, Mensah Larsen, Jörgensen 2, J. Hansen, Holm 2, Hald Jensen.Szövetségi kapitány:Nikolaj Jacobsen
MAGYARORSZÁG:Mikler R. – Lékai 6 (3), Ancsin G. 2, Sipos A., Bánhidi, BODÓ 6, Bóka 3.Csere:Székely M. (kapus), Rodríguez P. 2, Rosta M. 3 (1), Szita 1, Ilic Z., Ligetvári.Szövetségi kapitány:Chema Rodríguez
Az eredmény alakulása.8. perc: 4–2. 15. p.: 10–6. 19. p.: 13–9. 25. p.: 17–12. 42. p.: 31–17. 49. p.: 33–21. 56. p.: 37–22
Kiállítások:6, ill. 8 perc
Hétméteresek:4/1, ill. 8/4


A magyar válogatott pénteken Norvégiával játasza első helyosztó mérkpzését az 5-8. helyért 18 órától, Stockholmban.Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.