Sport

Nagy pofonba szaladt bele a magyar válogatott Portugália ellen

Nagy pofonba szaladt bele a magyar válogatott Portugália ellen

2023. január 16., hétfő
Nagy pofonba szaladt bele a magyar válogatott Portugália ellen

A magyar válogatott keretéből ezúttal is Kovacsics Péter és Bujdosó Bendegúz maradt ki. Korábban mindkét válogatott biztosította helyét a középdöntőben, ahol a magyarok már biztosan 2 ponttal a zsebükben érkeznek. A meccs legnagyobb kérdése az volt, hogy a magyar válogatott maximális pontszámmal megy a középdöntőbe, illetve a portugálok visznek egyáltalán pontot magukkal.

A mérkőzés 48. másodpercében Francisco Costa egy lövőcsellel becsapta Sipos Adriánt, a magyar védekező specialista keze pedig a portugál nyakán csattant. A játékvezetők videóztak, majd piros lapot mutattak fel a magyar játékosnak. A helyszínen nem tűnt súlyosnak a szabálytalanság, de a szakemberek szerint megadható volt a piros lap.

Sipos Adriánnak 48 másodpercig tartott a meccs (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Nem a gólokról szólt a mérkőzés eleje, a 7. percben, amikor válogatottunk először a kapuba talált, a portugálok neve mellett is csupán egy kettes szerepelt. Mindkét oldalon a védekezés volt inkább rendben, a támadásokba itt is, ott is rengeteg hiba csúszott. A 12. perc végén még mindig egy gólnál járt válogatottunk, a portugálok négyével szemben, amikor Lékai Máté hétméterest hibázott. Két újabb elhibázott támadás után a 13. percben 6-1-nél jött is Chema Rodriguez időkérése. Az első negyedóra kínszenvedését Bodó Richárd gólja zárta. (15. perc: 7-2)

Szenvedtek a magyarok a keményen védekező portugálok ellen (Fotó: Kovács Anikó/MKSZ)

Hiába jöttek a cserék, sehogy nem akart összeállni a magyar támadójáték, így a 19. percben már a második idejét kérte ki Chema Rodriguez. Válogattunk átállt a hét a hat elleni játékra, támadásban érkezett második és harmadik beállónak Rosta Miklós, és Szöllösi Szabolcs. Bár gyors egymásutánban kétszer is betaláltunk, sorban hibáztuk el a támadásainkat, így a 24. percben már kilenc gól volt a portugál előny. Ekkor kezdett el valami pislákolni magyar oldalon és visszajöttek hat gólra, sőt ha pontosabban kézilabdáznak, akkor tovább lehetett volna zárkózni. Ehelyett azonban ismét hibákat követtünk el, amivel az egyébként is gyászos statisztikánkat rontottuk. Az első 30 percben tizenegy elhibázott lövés mellett volt hét eladott labdája a magyar válogatottnak. (I. félidő: 16-9)

Támadásban is sokkal biztosabbak voltak a portugálok az egész mérkőzésen.

A második játékrész első perceiben annyi változott csupán, hogy most legalább a kaput többször is eltalálták a magyar játékosok a támadások végén, igaz most Miguel Ferreira kapus volt az akivel nem tudtak mit kezdeni. A 40. percben a három támadást is hibáztak a portugálok, akár hatról vissza lehetett volna jönni 3-4 gólra, de két technikai hiba és egy újabb védés ebben megakadályozta válogatottunkat. Rossz volt nézni ami a pályán történt magyar oldalon. (45. perc: 21-14)

Se a cserék, se az időkérsek nem segítettek, nagyon mélyen volt a magyar válogatott.

Olyan érzése volt az embernek, hogy ezt a meccset akármeddig játszhatnák a magyaroknak semmi esélyük nem lenne a győzelemre. Ahogy az Izland ellen szombaton mutatott rendkívüli teljesítményt nehezen hittük el, most ellentétes előjellel ez sem volt hihető. Válogatottunknak a hajrában sem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez, így nem tudta elkerülni a súlyos vereséget. (Vége: 27-20)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.