Sport

Nagy csatában nyertünk a brazilok ellen

Nagy csatában nyertünk a brazilok ellen

2023. január 20., péntek
Nagy csatában nyertünk a brazilok ellen

A magyar válogatott a mérkőzés előttkihasználta első cseréjét a keretben. Leimeter Csabát a NEKA kapusa, Palasics Kristóf váltotta, aki rögtön be is került a meccskeretbe, így Kovacsics Péter és Bujdosó Bendegúz volt a két kimaradó. A csere okára is gyorsan magyarázatot kaptunk, Mikler Rolandnak egy kisebb kötés volt a bal csuklóján. Ennek ellenére ő kezdett a magyar kapuban.

Csak győzelemmel tarthatta életben reményeit a magyar válogatott. (Fotó: Kovács Anikó/MTI)

Nagyszerű ritmusban és ami ennél fontosabb szinte hibátlan játékkal kezdett a magyar válogatott, az előző két meccshez képest rá sem lehetett ismerni a mieinkre. Támadásban rendszerint a legjobb megoldást választva, a tizedik percig csupán egyszer hibáztak, védekezésben pedig kitűnően olvasták a brazilok játékát, ráadásul Mikler Roland is hat lövésből hármat védett az első tíz percben. Az első, kisebb megingás ezután jött a magyarok játékában, de még ezt is kontrollálni tudták. A brazilok időt kértek, emeltek a saját tempójukon, ami némi zavart okozott magyar oldalon, gyorsan össze is szedtek két kétperces kiállítást. Az emberhátrányt egy Mikler védéssel, egy elnyújtott támadással és egy brazil góllal zárták. (16. perc: 9-5)

MIkler Roland klasszis teljeseítménnyel kezdett a kapuban

Különösebb megerőltetés nélkül tudta tartani a három-négy gólos különbséget a magyar válogatott, ráadásul tették mindezt úgy, hogy az irányítást egyetlen pillanatra sem adták ki a kezükből. Hiába váltottak védekezésben a brazilok, volt válasza a magyaroknak erre is. A 23. percig volt ez igaz, amikor jött az első komolyabb hullámvölgy. Monta da Silva két gyors gólját megtoldotta Jean Pierre Dupoux még egyel, így az egyenlítésért támadtak, és másodikra egyenlítettek is. Az elrontott utolsó hét perc miatt egyik csapat sem volt előnyben 30 perc után. (I. félidő: 14-14)



A vége nagyon rosszul sűlt el a félidőnek, ki is egyenlítettek a brazilok

A második félidő egy-egy elhibázott támadással kezdődött, majd a volt szegedi Thiagus Petrus ziccerből először szerzett vezetést a braziloknak. A 36. percig a mieink futottak az eredmény után, majd sorozatban dobott három góllal már megint a magyarok vezettek kettővel. Válogatottunk lendületét az sem törte meg, hogy Sipos Adriánt harmadszor, most utoljára egyértelműen túlzott szigorral, kétperces büntetéssel sújtották a montenegrói bírók. A védekező specialista piros lappal a lelátótól nézte a folytatást, és azt, hogy a társak ismét kezükbe vették az irányítást és biztos előnybe kerültek. (45. perc: 23-19)

A második félidőben is sikerült átvenni az irányítást, volt ok az örömre a kispadon

Érezték is a bajt brazil oldalon és a 46. percben ötgólos hátránynál időt kértek. Igaz ezután valamelyest rendezték soraikat, de a bátor és többnyire eredményes magyarok ellen itt csak arra volt elég, hogy ne nőjön tovább a különbség. Az utolsó 10 percre fordulva ugyan három volt a mieink előnye, de ez két és fél perc alatt egyre olvadt. Időt kért Chema Roriguez, mindkét oldal egymás után hibázta el a támadásait, nálunk például Szita és Bodó lövései a kapufáról vágódtak a vonalon túlra. Mikler Roland az 58. percben lábbal hozott egy „életmentő” bravúrt, majd a túloldalon Lékai Máté egy idegnyugtató gólt szerzett. Két perc húsz másodperccel a vége előtt jött a brazil időkérés, de a forgatókönyv nem változott, Mikler Roland újabb bravúrja után jött egy Lékai gól ami el is döntötte a meccset. (II. félidő: 28-25)

Bodó Richárd értékelte a meccset kameránk előtt:

MAGYARORSZÁG 28 BRAZÍLIA 25 (14–14)
Oliveira Göteborg, 7317 néző. V: Pavicevic, Raznatovic (montenegróiak)

MAGYARORSZÁG: MIKLER R. – P. Rodríguez 1, ANCSIN G. 6, LÉKAI 7 (1), Bánhidi 2, BODÓ 5, BÓKA 5 Csere: Székely M. (kapus), Sipos A., Ilic Z. 1, Hanusz, Szita, Rosta M. 1, Ligetvári Szövetségi kapitány: Chema Rodríguez
BRAZÍLIA: da Rosa – Hackbarth, Rodrigues 4, Petrus 1, Moraes, P. Silva 1, DUPOUX 5 (2) Csere: TERCAIROL (kapus), Nantes 2, Abrahao Silveria 1, CHIUFFA 4, MONTA 6, Torriani, Ponciano 1, M. Silva Szövetségi kapitány: Marcus de
Az eredmény alakulása. 7. p.: 6–2. 12. p.: 9–3. 19. p.: 9–6. 23. p.: 13–9. 29. p.: 13–13. 37. p.: 18–16. 42. p.: 21–19. 46. p.: 24–19. 50. p.: 25–21. 53. p.: 25–24.
Kiállítások: 12, ill. 6 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 3/2

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.