Sport

Lengyel lapértesülés szerint BL győztes tréner irányíthatja az OTP Bank-Pick Szegedet

Lengyel lapértesülés szerint BL győztes tréner irányíthatja az OTP Bank-Pick Szegedet

2023. január 24., kedd
Lengyel lapértesülés szerint BL győztes tréner irányíthatja az OTP Bank-Pick Szegedet

Amikor ősszel bejelentették, hogy az eredeti tervekkel ellentétben Juan Carlos Pastor mégsem tölti ki opciós egy évét az OTP Bank-Pick Szeged kispadján, akkor Kiss Bence, a klub cégvezetője, a Sport Tv Harmadik Félidő című magazinjában azt mondta, decemberben szeretnék megnevezni a csapat új trénerét.

Maradhat a spanyol vonal

Azt a korábbi hírek alapján sejteni lehetett, hogy a Pick Szeged továbbra is a spanyol vonalon maradna. A szaksajtóban folyamatosan jelentek meg a szegedi kispadra esélyes nevek, így a klub egykori játékosa, a jelenleg az egyiptomi válogatottat és a német Melsungent irányító Robert Parrondo, vagy a Paris Saint-Germaint irányító Raul González és a jelenlegi spanyol kapitány Jordi Ribera is ott volt a sorban. Utóbbi tréner esetében már azt írták, hogy közel a megállapodás. A decemberi bejelentés elmaradt, viszont egyre több helyen lehetett hallani egy újabb nevet, a Kielcevel Bajnokok Ligáját nyerő, korábbi magyar szövetségi kapitány Talant Dujsebajevet.

A lengyel bajnokot támogató sörgyár november elején jelentette be, hogy befejezi a szponzorálást, így a csapat szétszéledhet. A legjobb játékosairól szinte azonnal érkeztek a hírek, hogy hol köthetnek ki. Decemberben már hallani lehetett, hogy Talant Dujsebajev és a két fia, Alex és Daniel együtt szerződik új klubhoz és ez a klub a Pick Szeged lesz.

Hogy pletyka, vagy hírmorzsa az egyelőre nem derült ki, sem egyik, sem másik fél nem erősítette meg az információt. A jelenleg is zajló világbajnokságon az újságírók között azonban már egyre többet beszéltek arról, hogy a tréner valóban tárgyalt és tárgyal a magyar bajnoki címvédővel és ezt a hírt erősítette meg a lengyel wyborcza.pl internetes portál hétfői cikke is.

Napokon belül döntés születhet

A cikk szerzője úgy tudja, hogy Kielcében azon dolgoznak, hogy szponzort találjanak a klubnak és továbbra is a sportág élvonalában maradjon a klub. A megoldást január végéig van lehetősége, ha addig nincs szponzor, akkor a kielcei sztárok jövőre új csapatba igazolhatnak.

„Minden játékosunknak vannak ajánlatai a legjobb kluboktól, és nekem rengeteg van belőlük.De mindannyian itt akarunk maradni” – idézi a lap Tałant Dujsebajevet. A cikk utolsó bekezdése egyértelműen fogalmaz.

„Február elején születik döntés.Minden azon múlik, hogy sikerül-e új névszponzort szereznie a kielcei klubnak.Ha igen, akkor az egész Dujsebajev család a Kielcében marad.Egyébként a Magyarországra költözés gyakorlatilag biztos.” - írja a lap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.