Sport

Kitiltja az MLSZ a Nagy-Magyarországot ábrázoló molinókat, zászlókat a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzéseiről

Kitiltja az MLSZ a Nagy-Magyarországot ábrázoló molinókat, zászlókat a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzéseiről

2023. január 25., szerda
Kitiltja az MLSZ a Nagy-Magyarországot ábrázoló molinókat, zászlókat a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzéseiről

A Magyar Labdarúgó-szövetség eddig nem adott ki hivatalos tájékoztatást arról, hogy az elmúlt időben a válogatott mérkőzésein miért üldözte a biztonsági szolgálat a Nagy-Magyarország szimbólumot ábrázoló drapériákat, zászlókat és molinókat – fogalmaz a Magyar Jelen. Ugyanakkor a lap az MLSZ kommunikációs osztályának megerősítésére hivatkozva azt írja:

"a Szövetség úgy döntött, tilos a nemzeti összetartozást szimbolizáló jelkép bevitele a nemzetközi találkozókra”.

A Magyar Jelen szerint az MLSZ és a magyar szurkolók bizonyos csoportjai között jóformán háború alakult ki a Nagy-Magyarországot ábrázoló molinók miatt. Az MLSZ tavaly márciusig – áll a cikkben – nem talált a Nagy-Magyarországot ábrázoló zászlóban kivetnivalót, viszont a biztonsági szolgálat próbálta megakadályozni, hogy az bejusson az Észak-Írország–Magyarország találkozóra.

https://szegedma.hu/2022/11/kiakadtak-a-romanok-orban-viktor-nagy-magyarorszag-saljan

Az MLSZ válaszolt a Magyar Jelen kérdésére: a klubok dönthetnek arról, hogy beengedik-e a Nagy-Magyarország-molinóval (vagy zászlóval) érkezőket, 

ugyanakkor a nemzetközi színtéren, kiemelten a válogatott mérkőzéseken, az UEFA és a FIFA ellenőre értelmezheti úgy, hogy ezek a jelképek politikai üzenetet hordoznak, provokatív szándékkal.A politikai üzenetek megjelenítései az UEFA és a FIFA szabályai szerint tiltottak,

ezért ilyen esetekben az alkalmazott szabályzatok alapján megbüntethetik az MLSZ-t”.

Az MLSZ továbbá kifejtette, 

ilyen esetekben kénytelen lenne továbbhárítani a szurkolóra a nem engedélyezett molinó kihelyezése kapcsán kiszabott büntetést. Ezt megelőzendő a szövetség – mindaddig, amíg az UEFA erre vonatkozó fegyelmi gyakorlata nem változik – továbbra sem engedélyezi a molinó bevitelét, és mindenkitől azt kéri, a válogatott mérkőzésein tekintsenek el az ilyen zászlók és molinók megjelenítésétől, ezzel segítve a nemzeti csapatot abban, hogy telt ház előtt játszhassa mérkőzéseit.”

(Via: Mandiner, Magyar Jelen)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.