Sport

Jackpot már a zsebben, de kézilabdázóink a főnyereményre hajtanak

Jackpot már a zsebben, de kézilabdázóink a főnyereményre hajtanak

2023. január 25., szerda
Jackpot már a zsebben, de kézilabdázóink a főnyereményre hajtanak

Túl a két győzelemmel és egy vereséggel letudott csoportkörön, majd a hasonló eredménysorral záruló középdöntőn a nyolcaddöntőben folytatja a világbajnokságot a magyar férfi kézilabda-válogatott. A csapat hétfőn Göteborgból Stockholmba vonatozott, így immár a harmadik szállodát és harmadik sportcsarnokot, most az O2 Arénát kellett belakniuk. Annak ellenére, hogy az eddigi ritmussal ellentétben plusz egy napja volt a válogatottnak a középdöntő és a nyolcaddöntő között, a szakmai stáb tartott a ritmust és nem edzést vezényelt délután.

Chema Rodriguez szövetségi kapitány nem adott pihenőt a csapatnak hétfőn sem

"Minden teher lekerült rólunk. Olyan érzésünk van, mintha Las Vegasban megnyertük volna a jackpotot, de a tulajdonos azt mondja, hogy még játsszunk egy kicsit a ház pénzével" – jelentette ki beszédes hasonlattal élve Ligetvári Patrik.

És hát miért ne lehetne nagyot álmodni, ha már van jó példa a közelmúltból. A magyar válogatott 2017-ben, a világbajnokság nyolcaddöntőjében óriási meglepetésre 27-25-re legyőzte az olimpiai címvédő Dániát. A skandinávok azóta nem veszítettek vb-mérkőzést, sorozatban 24 győzelemnél és egy döntetlennél tartanak - ezzel beállították Franciaország vb-rekordját -, vagyis megnyerték a 2019-es és a 2021-es tornát. De a legutóbbi magyar-dán meccsen is, ami 24-24-es döntetlenre végződött a 2020-as Európa-bajnokság csoportkörében.

Mikler Roland teljesítményén a negyeddöntőben is sok múlik


„Nagyon meghatározó élmény volt a 2017-es meccs. Emlékszem, az elején még mindenki ellenünk szurkolt, a francia drukkerek is a dánokkal voltak, de az ötvenedik perctől ez az egész megfordult, és a franciák is nekünk szurkoltak, mert látták, mekkora szívvel-lélekkel küzdünk a pályán. Malmőben az ellenfél a szurkolói miatt szinte hazai pályán játszhatott, és vélhetően szerdán is ez vár ránk" – idézte a múltat Veszprém balátlövője.


A negyeddöntőt nyerő négy csapat pénteken elődöntőt játszik Gdanskban és Stockholmban, a vesztesek Stockholmban az 5-8 helyért mérkőznek meg. A helyosztókat vasárnap rendezik a svéd fővárosban. A magyar válogatott már biztosított a helyét az olimpiai selejtezőtornán, de az eredeti célja a hétbe kerülés volt. Ehhez legalább még egy meccset nyerniük kell.

A negyeddöntő programja-minden meccset szerdán játszanak
Norvégia-Spanyolország, Gdansk 18.00
Dánia-Magyarország, Stockholm 18.00
Svédország-Egyiptom, Stockholm 20.30
Franciaország-Németország, Gdansk 20.30

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.